El Puigcerdà perd els dos partits a Barcelona i haurà de guanyar els tres propers si vol assolir el títol

(foto Joan Reyes)

El Puigcerdà va lluitar pel primer partit fins la pròrroga però en el segon, tot i intentar-ho, no va estar mentalment ni física al nivell que poder disputar el resultat. Les dues derrotes deixen a només una els blaugranes i la final es traslladarà a Puigcerdà el proper cap de setmana on l’equip cerdà haurà de fer valdre el factor pista per intentar capgirar la dinàmica i remuntar un títol que s’ha posat molt difícil.

BARÇA HOCKEY GEL
4:3
( 1-0, 1-2, 1-1 )
CG PUIGCERDA

El primer partit de la final va ser molt intens i disputat amb diverses alternatives en el marcador i que va acabar de la forma més dramàtica amb gol d’or a la pròrroga. Tot i que el Puigcerdà va capbirar l’aventatge inicial dels locals a pocs minuts per acabar el Barça va empatar i ja en la pròrroga va decidir el primer punt.

El Barça Hockey gel va començar més endollat el primer xoc i va demostrar que volia aquesta final des del primer minut. Després d’un icing polèmic aseenyalat van aconseguir obrir el marcador mitjançant el seu davanter Gonzàlez. El Puigcerdà va voler reaccionar però no es trobava còmode sobre del gel. moment.

El segon període va canviar el domini de costat i el Puigcerdà va aconseguir empatar gràcies a una conexió familiar dels germas Paul. Marc va fer un tir de canell que el seu germà Oriol va desviar suficient per sorprendre al porter local.  Aprofitant el momentum groc i negre Nacho Granell, l’sniper de Llívia, enganxava un rebuig frontal per batre novament la porteria blaugrana. Però el Barça reaccionava gràcies al seu jughaor suec, Edstrom, segurament dels jugadors més destacats del partit, per tornar la igualada al partit. Amb aquest resultat arribava el segon descans.

El tercer període el Puigcerdà semblava disposat a aprofitar les superioritats i gràcies a un power play molt ben exectutat per Boronat que trobava sol al centre de la zona a Nacho Granell qui desviava novament la direcció del puck per anotar el 2-3. Quedava tot el període i el Barça va saber patir en els següents minuts, per passar a dominar el partit i acabar empatant quan només faltaven 4 minuts per acabar el temps regular, fràcies a una badada defensiva que aprofitava Rubio.

La prórroga va durar tres canvis. El Barça proposava només dues línies de jugadors sobre del gel i en la segona presència d’Edstrom Ubieto i Rubio aquest darrer conectava un tir de canell des del centre de la zona que acabava en el fons de la porteria puigcerdanesa i amb ell el primer punt pels blaugrana.

Tocava descansar i recuperar-se pel partit que es jugaria només 24 hores més tard

7:3
( 2-1, 4-2, 1-0 )

Diumenge l’equip local va dominar la major part del partit i va fer la sensació d’arribar físicament millor el segon dia. Una victòria clara dels locals.

El segon partit va començar amb un Puigcerdà adormit i un Barça endollat que va marcar dos gols i donava la sensació de decidir el partit en els primers minuts del primer període. Sarusawa i González van ser els anotadors. Un gol d’Ander Arraras escorat a la banda atacant mantenía als puigcerdanesos en la lluita pel partit abans del primer descans.

El segon començava amb un Puigcerdà disposat a empatar i que ho feia a pocs minuts de començar gràcies a un gol de Nacho Granell a passada de Juraj Prokop en jugada de superioritat. Però un minut després de la igualada el Barça, gràcies a Sarusawa primer i Edstrom després,  marcava dos gols que ensorraven la remuntada groc i negra i distanciaven als aspirtants al títol de forma definitiva. Les superioritats del Puigcerdà no acabaven de funcionar i la frustració s’anava apoderant dels jugadors que no els sortia res. El Barça tornava a anotar, mitjançant Rubio en power play i Boronat escurçava distàncies poc després. Abans del descans el Barça anotava un altre gol obra de Didkovsky, deixant el 6-3 en el marcador en el segon descans.

El tercer període va ser molt trabat i llarg, sobretot per un Puigcerdà que tot i retocar línies va veure com no aconseguia perforar la porteria rival. Altre cop Edstrom marcava pel Barça el darrer gol de la tarda. Un 7 a 3 molt clar i que feia justícia al partit d’ambdós equips.

El Puigcerdà haurà de recuperar jugador i mirar de retrobar el bon joc a la seva pista el proper dissabte. L’equip en les darreres temporades ha demostrat que en els moments dífícils té una marxa més guardada i veurem si en aquesta ocasió també és així en una lluita per la final que s’ha quedat sense marge de derrotes pels vigents campions.

En acabat els partits del cap de setmana Barnola, l’entrenador local deixava la seva valoració:

El Puigcerdà haurà de fer una remuntada èpica i necessitarà el suport de la seva afició el proper cap de setmana en el partit de dissabte, a les 15:30h. Si aconseguís una victòria forcaria el quart partit també a Puigcerdà diumenge a la mateix hora.