El Club Gel Puigcerdà afronta una nova temporada amb moltes baixes i un canvi generacional significatiu

Foto: Yann Rieu – hockeyphoto.net

Després de la final de lliga perduda el passat mes d’abril davant d’un Barça Hockey Gel que va dominar gran part de la competició lliguera, enguany el CG Puigcerdà comença una nova temporada amb nombrosos canvis a les files dels equips sèniors, tant masculí com femení. 

Pel que fa al primer equip masculí, després del final de la darrera temporada s’han produït nombroses baixes que han alterat significativament els efectius dels que disposava Salva Barnola, l’entrenador del conjunt groc-i-negre. Entre aquestes, es troben tant jugadors més veterans que han decidit penjar els patins com d’altres més joves que han abandonat la disciplina del club per motius acadèmics. Sigui quina sigui la raó, el fet és que el conjunt ceretà no comptarà, de moment, aquesta temporada amb dotze jugadors que vestien la samarreta groc-i-negra fins fa escassos mesos: Pablo Muñoz, Oriol Boronat, Jorge Piñar, Jesús Moreno, Aron Sarmiento, Juraj Prokop, Riku Tornqvist, Ramón Morer, Oriol Paul, Eric Espada, Miki Gota i Josep Tufet. Des del club i l’afició, només es pot mostrar l’agraïment pels serveis prestats durant aquestes temporades, on han defensat amb orgull i dignitat fins l’últim moment els colors del Club Gel Puigcerdà.

Malgrat aquestes baixes importants que deixen un buit significatiu, enguany també arriben diversos reforços que pretenen consolidar l’equip i marcar una clara tendència: l’aposta pels joves. Amb l’arribada de cinc nous fitxatges a les files groc-i-negres, la joventut i l’experiència sobre el gel pretenen equiparar-se per tal de mostrar als aficionats el màxim nivell competitiu. En primer lloc, pel que fa a la porteria, arriba un reforç que per primera vegada en molts anys serà de nacionalitat espanyola: Julio Rapún. El porter, originari de Jaca i amb 18 anys d’edat, serà el responsable de defensar la porteria ceretana després de fer-ho durant anys a Jaca i la darrera temporada a Toulouse en categoria U20. Malgrat la inexpertesa i el repte que suposa assumir aquesta responsabilitat, el jove jugador ha demostrat en nombroses ocasions el seu potencial i l’equip tècnic està convençut que estarà a l’alçada de les circumstàncies.

En segon lloc, un altre dels fitxatges que més il·lusiona a l’afició és el d’Ignat Zemchenko, un jugador d’origen rus que ha jugat en nombres ocasions a la KHL (Lliga Continental d’Hoquei) i a la VHL (Lliga Suprema d’Hoquei), primera i segona divisió russes, respectivament. Un davanter amb molta potència i precisió de tir que la darrera temporada va jugar al Briançon, un equip participant a la Lliga Magnus, és a dir, la primera divisió francesa. Zemchenko arriba a Puigcerdà amb un currículum envejable que fa d’ell la màxima aposta del club, dipositant-hi la confiança de ser el millor jugador de la competició i un dels timoners d’aquest canvi generacional de l’equip. 

En tercer lloc, també arriba per reforçar la davantera groc-i-negra el canadenc Sean McGovern, un jugador que ha disputat diverses temporades a les categories de plata de diferents lligues europees com França o Suècia. La seva rapidesa, motivació i ambició per perseguir la pastilla fan d’ell un davanter amb un perfil molt complet que pretendrà equilibrar l’equip en l’aspecte ofensiu.

En quart lloc, també arriba a les files groc-i-negres aquesta temporada el rus Mark Skutar, un jugador de renom a la lliga russa que ocuparà la línia defensiva i aportarà una dosi d’experiència i qualitat tècnica necessàries a l’equip ceretà.

Finalment, en cinquè i darrer lloc, un altre reforç que també arriba enguany és Enric Rondán, un defensa que ja havia vestit la samarreta groc-i-negra en categories inferiors i que va decidir abandonar el club en categoria U20. Aquesta temporada torna amb les forces renovades i amb molta il·lusió per seguir defensant fins l’últim segon els colors que el van veure créixer.

 

D’altra banda, a l’equip sènior femení les baixes no són les mateixes que al masculí pel que fa a la quantitat, ja que tan sols n’hi ha tres. De tota manera, l’equip perdrà tres efectius que aportaven molta qualitat al joc; es tracta d’Indira BoschJúlia Lliveria Tanit Pena, a qui agraïm enormement la seva dedicació i cada gota d’esforç que han suat per defensar els colors del Club Gel Puigcerdà.

Malgrat aquestes baixes, el conjunt comptarà amb diverses arribades que reforçaran tant el joc col·lectiu com la qualitat individual de l’equip. En primer lloc, un dels nous fitxatges és Tina Lisichkova, una defensa internacional amb Bulgaria i procedent del Milenio Panthers que aportarà a l’equip una dosi d’experiència i potencial físic i tècnic a parts iguals molt necessàries.

En segon lloc, una altra de les arribades és Alejandra Vallejo, una defensa procedent de l’hoquei en línia que compta amb molta experiència en aquest esport. Malgrat que aquest any farà el salt al gel, la qualitat que ha demostrat sobradament a l’hoquei en línia l’ajudarà a accelerar la seva adaptació tant a la pista com a la disciplina de l’equip.

En tercer lloc, també arriba al CG Puigcerdà aquesta temporada Carla Bascón, una davantera també procedent de l’hoquei en línia que en el seu salt al gel lluitarà per una ràpida adaptació i per poder ajudar l’equip el més aviat possible.

Finalment, enguany també s’incorporaran en determinades ocasions a la disciplina de l’equip femení les joves jugadores Kiera O’hare i Carlota Badorrey, aquesta darrera ocupant el rol de segona portera de l’equip. Ambdues jugadores venen procedents del Barça Hockey Gel, on segueixen participant a les categories inferiors.

A l’espera de noves incorporacions a les files de l’equip femení, les plantilles dels equips sèniors del club queden tancades i ja treballen per afrontar amb les màximes garanties una temporada que es presenta amb nombrosos canvis i nous reptes a afrontar. SOM-HI EQUIP! SOM-HI AFICIÓ! SOM-HI PUIGCERDÀ!!!

 

Pau Bombardó Campillo


Premsa i comunicació CGP                                                                                        premsa@clubgelpuigcerda.com