El Barça confirma el seu bon moment derrotant al Puigcerdà i s’endú la Lliga Nacional

(foto Joan Reyes)

CG PUIGCERDÀ
2:4
(0-3, 0-0, 2-1)
BARÇA HOCKEY GEL

El Barça Hockey Gel s’ha proclamat campió de Lliga en el tercer partit de la sèrie final que decidia al vencedor de la competició. Els blaugranes han confirmat les sensacions de la setmana passada i s’han imposat clarament en el gel. D’aquesta manera, el Puigcerdà ha quedat eliminat de la final i serà el subcampió d’aquesta LNHH 20-21

El primer període ha començat de la pitjor manera per els grocs-i-negres, que han vist com en els minuts inicials rebien dos gols en contra que els pesarien durant tot el partit. Tot i començar amb intensitat, Layola ha aprofitat una errada en defensa per posar una bona passada a Muratet, que obria la llauna i posava el primer en el marcador. Seguidament, just un minut després, el davanter Oriol Rubio trobava l’escaire en un tir que ha deixat gelats els jugadors locals. El Puigcerdà seguia amb el mateix guió de partit que diumenge passat: dos gols matiners han ensorrat les esperances d’uns aficionats que, tot i no poder estar a les grades de la pista, sempre han estat fidels al seu equip. Dues sancions absurdes deixaven l’equip en una inferioritat de 5 contra 3 que no ha desaprofitat el suec Julian Edstrom per encarrilar l’eliminatòria (0-3).

Els locals han començat a desaparèixer del partit i només centraven els seus esforços a frenar les envestides de l’equip blaugrana, que cada cop controlava més el partit. Al segon període han predominat les sancions per damunt dels gols. Joc molt físic i molta tensió damunt del gel. El Puigcerdà només podia defensar-se i no aconseguia connectar les passades per sortir de la pressió visitant, aclaparadora i cada cop més perillosa. Algunes accions a destemps exemplificaven la frustració dels nostres jugadors.

El Puigcerdà havia de netejar la imatge donada en els primers 40 minuts i ho ha aconseguit. Els homes de Barnola han centrat tots els seus esforços en l’últim període i s’ha vist una millora grupal. La intensitat i el domini de la possessió han tornat en els darrers minuts de partit, on els grocs-i-negres han escurçat les distàncies mitjançant Nacho Granell. El gol ha donat un sospir d’esperança a l’equip, però la destacable actuació del porter visitant David Ros i les sancions constants han permès que, en un contraatac, Muratet posés el seu segon gol de la tarda. Quan ja s’havien apagat tots els ànims, Boronat ha marxat sol contra Ros i ha anotat el gol definitiu quan restaven 7 minuts per acabar el partit. Barnola ha demanat un temps mort al final del període, però ja no hi havia temps per canviar el guió.

Després de dotze anys el Barça Hockey Gel ha pogut tornar a aixecar el títol de Lliga, el quart del seu palmarès.

El defensa del CG PuigcerdàPol Duran, un dels jugadors més destacats dels locals, va atendre els micròfons de Ràdio Puigcerdà al finalitzar el matx:

Ara queda la fase final de la Copa del Rei, on els grocs-i-negres tindran una oportunitat d’or per sumar almenys un títol aquesta temporada. La Copa es disputarà el primer cap de setmana de maig, on el Puigcerdà s’enfrontarà a l’amfitrió CH Jaca i el Barça jugarà contra Majadahonda.