Carlos Quevedo, un reforç d’alçada, amb origens vilatans, per al CG Puigcerdà

1204-celebracion-gol-espan%cc%83a-quevedo
Carlos Quevedo, un dels titulars a les seleccions espanyoles.

En les darreres hores s’ha confirmat allò que es remorejava des de feia uns dies, l’arribada d’un reforç de qualitat per a CG Puigcerdà i que aquest reforç seria el puigcerdanenc Carlos Quevedo.

El fitxatge no ha estat fàcil doncs han estat necessàries moltes gestions a quatre bandes entre jugador, CG Puigcerdà, la FEDH (Federación Española De Deportes de Hielo) i també la IIHF (International Ice Hockey Federation), donada la trajectòria esportiva internacional de Quevedo.

Però finalment, tot ha arribat a bon port i en Carlos Quevedo tornarà a lluir la samarreta groc i negra amb la que es va iniciar en el hoquei sobre gel.

La seva estrena serà immediata doncs aquest dissabte a les 10 de la nit, ja sortirà al gel com a membre de la plantilla que s’enfrontarà al CHH Txuri Urdin i l’acord al que s’ha arribat amb el jugador és per a jugar, en principi, els propers 4 partits (contra Txuri-Urdin, Majadahonda, Boadilla i Jaca).

En Carlos Quevedo és un jugador de 23 anys, nascut a la Vila, que es va iniciar en l’hoquei gel molt d’hora i en les categories joves del CG Puigcerdà però, als 13 anys, la seva inquietud el va dur a convertir-se un dels primers jugadors vilatans (potser el primer) en explorar les possibilitats de millora en l’estranger.

carlos-joe-4-475x317
Carles Quevedo, durant al seva etapa a la Robert Morris University. Foto: http://www.rmusentrymedia.com/

La seva primera estació va ser a Rouen (França), on va jugar fins a la temporada 2007/2008 en les categories fins a Sub16. La temporada següent ja va iniciar la aventura finlandesa passant pels equips de FPoS (Forssa), Ilves (Tampere) i Koove (Tampere), retornant la temporada 2013/2014 a l’equip Jùnor A de Forssa, per a finalitzar el seu periple finlandès.

Per a la temporada següent, Quevedo tenia la voluntat de fer el salt a l’hoquei universitari americà i va aconseguir plaça en l’equip de la Robert Morris University (Moon, Pensilvania, molt a prop de Pittsbourg). Aquest equip milita en la 1a divisió de la molt competitiva ACHA (American Collegiate Hockey Association) i Quevedo va estar les dues darreres temporades, des de l’any 2014 fins a l’any 2016, oferint un bon rendiment, especialment en la darrera temporada 20015/2016.

Per descomptat, entremig de tota aquesta experiència internacional de club, també cal destacar que fa 7 temporades que és un habitual de les convocatòries a les seleccions estatals, amb les que ha jugat un total de 48 partits entre mundials, preolímpics i universiades.

No cap dubte de que Carlos Quevedo presenta un gran bagatge i, el més important, ben contrastat, especialment per l’entrenador Salva Barnola, qui ha compartit vestidor amb ell en nombroses ocasions en les cites de seleccions. A més, tenim constància de la il·lusió amb la que Quevedo afronta aquesta experiència de retorn als orígens.

Carlos… molta sort i ben retrobat!!!.

ESTADÍSTIQUES DE CARLES QUEVEDO (origen: http://www.eliteprospects.com)

estadistiques