Canvi de normativa per la final 2019-2020

La Real Federación Española de Desportes de Hielo (RFEDH) ha comunicat recentment als clubs el canvi de la normativa que afectarà desenllaç de la competició estatal, interrompuda sobtadament el passat mes de març degut a l’aparició del COVID-19.

Sempre que les autoritats ho permetin, es disputaria al mes de setembre i amb nou format: tres partits en comptes de cinc. El dissabte 12 de setembre es jugaria el primer xoc a Puigcerdà. El dissabte següent, 19 de setembre, es jugaria a Donostia i si fes falta un partit de desempat aquest es disputaria a la capital gipuscoana el dia següent, 20 de setembre.

Els dos equips jugaran aquesta final amb l’alicient d’aconseguir un títol en el seu palmarès i el premi econòmic corresponent. Dos equips que ja es van veure les cares fa un any en una final molt igualada que es va resoldre en els instants finals del cinquè partit. Tot i la bona progressió dels groc i negres en el tram final de la  lliga, on els nois d’Hilario i Barnola van batre en el temps afegit al gran favorit al títol. Barça hockey gel, els bascos segueixen sent els favorits com a vigents campions les tres darreres campanyes. Un equip que a més segurament es reforçarà de cara a la temporada que ve, coneixedor de la importància de guanyar due lligues en una sola temporada.

Modificación Normativa Final Playoff Liga Masculina 2019-20 (1)

Aquesta setmana tambe s’ha sabut que el representant de la lliga espanyola a la propera Continental Cup serà el campió de la fase regular, Barça hockey gel. Una decisió amparada amb una indicació de la Federació internacional IIHF per la qual es va determinar que els guanyadors de les fases regulars serien els escollits en el cas que no s’haguessin pogut acabar els playoff. Curiosament el cas espanyol era únic a l’estar l’equip campió eliminat de la competició, precisament per l’equip ceretà.

L’entrenador Salva Barnola valorava la decisió de que el representant de la lliga fos el rival que van eliminar en semifinals, quan encara no es coneixia les indicacions federatives per la final:

 

Després d’aquestes decisions federatives només cal esperar l’evolució del desconfinament progressiu per comprobar si es respecten les dates o s’han d’aplaçar novament.

Premsa i comunicació CGP                                                                                        premsa@clubgelpuigcerda.com