Es suspèn el final de la temporada d’hoquei degut al Covid-19

(foto: Laura Barbany)

Aquests darrers dies, la presència en el nostre país d’un virus tan potent com el Covid-19, anomenat comunament “coronavirus”, ha commocionat la nostra societat fins al punt que els ciutadans no podem sortir al carrer si no és causa essencial. Els governs han dictat un confinament obligatori i totes les competicions esportives, del calibre que siguin, han quedat suspeses, finalitzades o aplaçades fins a nova ordre.

Com tots sabem, és el cas de l’hoquei gel. La RFEDH va emetre ahir un comunicat en el que anunciava la cancel·lació de tota competició de la temporada 2019-20, excepte les dues finals sèniors, masculina i femenina, que es disputaran al setembre. La situació actual, afegida a la poca preparació dels esportistes i la impossibilitat material de les instal·lacions han estat els factors que han dut a aquesta decisió definitiva.

La suspensió d’aquestes competicions dóna el punt i final a la temporada actual 2019-20, que ha deixat el següent balanç:

L’equip masculí va aconseguir contra pronòstic l’èpica classificació per a la final de la Lliga després de derrotar al màxim aspirant al títol i líder de la lliga regular, el Barça Hockey Gel. Els jugadors de Barnola han disputat una temporada amb molts altibaixos, aconseguint una important victòria a la pròrroga contra SAD Majadahonda en les últimes jornades, que els va permetre entrar a playoff. A partir d’aquí, la humilitat i l’esforç, juntament amb la qualitat d’homes com Granell, Muñoz, Tornqvist o Prokop, han tirat endavant un equip que mai s’ha donat per vençut i que a principis de setembre lluitarà pel títol de campió contra el Txuri Urdin.

L’entrenador Salva Barnola n’ha fet també una valoració:

El sènior femení també ha disputat una grandíssima temporada. Després de molts anys sense la secció femenina en el club, aquesta temporada s’ha donat més que la cara en una Lliga Iberdrola molt competida. Les noies de Torlay s’han classificat per les semifinals però, un error tècnic en els despatxos, va classificar-les en quarta posició. Un grup de noies de Barcelona, juntament amb algunes de la Cerdanya, han format un grup cohesionat i alhora consolidat en la categoria, com ho corroboren les grans actuacions de jugadores com Merino, Pareja, Moreno i Bosch. El creuament contra SAD Majadahonda, el millor equip de la lliga amb diferència, va certificar l’eliminació de les noies que de ben segur ho tornaran a intentar la següent temporada.

La capitana Gemma Ortiz ens ha fet el seu balanç:

Aquest any també, hi han eleccions a la presidència del club. El dia 15 d’abril estava prevista una assemblea de socis per ratificar el nou mandatari. Tot i així, el probable endarreriment d’aquesta reunió deixa a Javier Gómez com a actual president en funcions, seguint així el seu mandat dels últims 4 anys. L’única llista presentada, encapçalada per Jordi Gassió Borràs (soci núm. 54), veurà doncs aplaçada la seva posada en escena, això en el cas de que ningú presenti al·legacions durant aquests dies.

Javier Gómez, l’actual president:

Des del CG Puigcerdà volem agraïr als aficionats el suport d’aquesta temporada i esperem que poguem seguir gaudint d’aquest esport i d’aquest club molts anys més. També enviem una forta abraçada a tots els qui estan passant per una mala situació degut a les circumstàncies actuals.

Comunicat RFEDH:

Comunicado Real Federación de Deportes de Hielo, en relación a las competiciones nacionales de deportes de hielo temporada 2019‐20