El Puigcerdà va guanyar als penals i és líder provisional

El sènior masculí va saber patir per emportar-se la victòria en la loteria dels penals. Els U20 van fer molt bon paper tot i perdre i els U15 no van poder guanyar cap dels dos partits però segueixen creixent com equip

CH JACA
5:6
( 1-2, 1-2, 3-1, 0-0,*LP:2-3 )
CG PUIGCERDA

El Puigcerdà va aconseguir emportar-se la victòria en els penals, o el què és el mateix, dos punts per assolir el liderat provisional en un enfrontament amb alternatives en el marcador i en que les superioritats van ser molt importants, com ja es preveia. En una tanda de penals que va decidir el guanyador després de 18 llançaments entre els dos equips.

El primer període va començar amb un joc amb alternatives en el que els groc i negres no van desaprofitar les superioritats que van tenir, aquest cop si. Dos gols en power play, el primer de #4 Marc Paul d’slap quasi des de la blava i el segon de #27 Sean McGovern amb un bonic one timer després de rebre una passada milimetrada. Jaca no defallia i també gràcies a una superioritat anotava el primer gol just abans d’acabar el primer període.

Només començar la segona part, el Puigcerdà anotava un gol ràpid amb una bona transició per tornar la diferència de dos gols al marcador. El va marcar #09 Nacho Granell, l’sniper de Llívia finalitzant amb qualitat una jugada molt ben trenada. Però Jaca, gràcies a un power play, marcava i es posava a un gol. Una superioritat, en aquesta ocasió cerdana, passat l’equador del partit suposava novament la diferència de dos gols després de que #81 Pol Costa la materialitzés. Amb el 2-4 s’acabava el segon període.

El tercer temps reservaria la remuntada del Jaca. Passats 10 minuts Jaca es va posar un a sota. Quan només faltaven 5 minuts per acabar, en un minut fatídic pel Puigcerdà i en ple momentum local, Jaca va marcar dos gols per posar-se per sobre i deixar tocats moralment a un Puigcerdà que havia manat durant tot el partit. Però novament #09 Nacho Granell sortia al rescat i empatava a 5 el partit. Abans d’acabar el temps regular el Puigcerdà va fer un pal després d’una bona circulació aprofitant una jugada en superioritat. Però el puck no va entrar i s’acabaven els 60 minuts reglamentaris amb un punt per cada equip i un segon punt per aquell que guanyés a la prórroga o als penals.

foto de Marc Monés

La prórroga començava amb superioritat pel Puigcerdà però no la sabia aprofitar, ben defensada per Jaca. Cap dels dos equips renunciava a atacar i les transicions eren constants a una i altra zona. Però cap dels dos conjunts aconseguia batre als dos porters, que van estar molt segurs tot el partit, minimitzant errades.

En la tanda de penals es repetia el guió del partit. Alternatives, gols, pressió. Bona actuació dels porters i un gol final d’Ignat Zemchenko #10 després de fallar-ne dos durant la ronda va agafar la responabilitat de tirar i emportar-se el punt que hi havia en joc. El #10 del Puigcerdà acabaria amb 6 punts el partit, com un dels jugadors més destacats.

Llançament que donava la victòria al Puigcerdà:

Vídeo de Marc Monés

Puigcerdà es posa líder amb 4 partits jugats a falta de que la resta d’equips jugui jornades aplaçades.