El Puigcerdà aconsegueix la victòria als penals i seguirà una setmana més líder de la competició

(foto Comunicació CG Puigcerdà)

Partit igualat a Barcelona que es va resoldre favorablement pel Puigcerdà a la tanda penals. Un partit intens i emocionant com tots els derbis d’aquesta temporada en que els dos equips van minimitzar errors i van jugar les seves armes de la millor manera.

BARÇA HOCKEY GEL
3:4
( 2-1, 0-1, 1-1,*LP:0-2 )
CG PUIGCERDA

Dos dels equips favorits a guanyar la lliga que van tornar a oferir un partit ple d’emoció, igualtat i alternatives.

El primer període va estar marcat per les expulsions d’un Puigcerdà que havia de defensar amb un home menys durant massa minuts. Tot i aquest fet Marc Gómez #10, interceptava una passada al darrer home del power play blaugrana i creuava tota la pista per plantar-se contra el porter Ros i bàtre’l per sota amb un bon moviment. Un gol que podia ser psicològic a l’aconseguir-se en inferioritat. Però l’alegria duraria poquet a les files grogues i negres ja que a la jugada següent el Barça empatava el partit, a les acaballes de la seva superioritat. Després de desaprofitar alguna situació de superioritat més, a pocs minuts per la finalització del període, els locals anotaven el segon gol amb una jugada característica de tir des de la línea blava i desviament. Els blaugrana marxaven en el primer descans per davant en el marcador, capgirant el gol inicial puigcerdanès.

Només començar el segon període, l’sniper de Llívia Nacho Granell #9 feia un tir des de mitja zona atacant que acabava dintre de la porteria rival sorprenent al porter. Empatava ràpid el Puigcerdà i tenia tot el període per intentar donar-li la volta al marcador. Però no s’aprofitaven les ocasions que es tenien ni s’acabava de trobar comoditat en les superioritats. Les defenses s’imposaven als atacs en els dos costats de la pista.

El tercer període, amb tot per decidir, els dos equips ja no es podien guardar forces i ho havien de donar tot. Començava el Puigcerdà gaudint d’una superioritat, però les imprecisions de l’equip especial de power play no aconseguia generar massa perill. Una altra jugada, quasi calcada al segon gol blaugrana, suposava el 3-2 pels locals. Desviament a un tir des de la blava, en aquesta ocasió desviat accidentalment per un defensa cerdà. Lluny d’entregar-se el Puigcerdà va reaccionar pocs minuts després i faltan poc pel final. Oriol Paul #6 va recollir una passada de Morer des de la tanca i davant la porteria amb un bon moviment va empatar el partit a 3.

A la pròrroga va semblar que cap dels dos equips volien perdre en el temps afegit i que els costava arriscar. Tot i això es van veure bones intervencions dels porters i algunes jugades individuals remarcables en els dos conjunts. Al jugar-se 3 contra 3 els espais eren més grans i els jugadors habilidosos es deixaven veure més.

Per la tanda de penals el Barça va canviar de porter però no va poder evitar els gols de Prokop #21 i Muñoz #7, que al final van ser els que van determinar la victòria i que l’altre punt anés cap a la Cerdanya.

Declaracions de Pablo Muñoz en acabar el partit:

Video de Instagram de Club Gel Puigcerdà • 9 de enero de 2021 a las 17:18

Amb la victòria i els dos punts aconseguits a Can Barça el Puigcerdà afiança la seva primera posició, seguits del Txuri Urdin i el Barça, amb un partit menys. Majadahonda i Jaca segueixen com estaven ja que només es va disputar el partit de Barcelona.