El femení aconsegueix la victòria i el masculí cau a casa i diu pràcticament adéu als playoff

(foto Bea Pereiro)

Derrotes del masculí contra el Porto en dos partits similars, vibrants i plens d’alternatives que els allunyen de la lluita per la segona fase. Les noies tot i la manca d’encert van treure el partit amb solvència en la seva visita a Logroño i s’afiancen en la lluita per la segona plaça. U18 van guanyar a Logrño i U15 van passar per sobre del Txuri Urdin a Donostia.

CG PUIGCERDA
4:5
( 1-2, 1-1, 2-2 )
HC PORTO

Un partit vibrant i ple d’alternatives en el marcador que va dominar Porto . Un golàs final d’un davanter txec dels portuguesos va decidir la sort de l’enfrontament a minut i mig del final. Bona entrada de públic que va gaudir molt del partit tot i que el resultat final no va afavorir a l’equip local.

El Puigcerdà va empatar el gol inicial de l’equip portuguès mitjançant #67 Julian Edstrom tot i que va marxar al primer descans per darrer en el marcador. #51 Casper Santanen va anotar el gol de l’empat però poc després es tornaven a avançar els visitants. A l’inici del tercer període el Puigcerdà s’avançava en el marcador amb dos gols molt seguits, el primer en superioritat de #77 Pablo Muñoz i el segon de #07 Marc Gómez. Però Porto va reaccionar empatant el partit a 10 minuts per acabar i en un desenllaç dramàtic un gran gol que va entrar per l’escaire va sentenciar l’enfrontament.

foto Yann Rieu
HC PORTO
6:4
( 2-3, 2-1, 2-0 )

El segon enfrontament del cap de setmana va ser molt similar al primer però amb més domini del Puigcerdà i també més encert per part dels locals, que esgotaven les opcions de playoff. El partit era el de tornada i com que Porto no disposa de pista encara, el Puigcerdà actuava en el partit com a visitant.

Inaugurava el marcador #67 Julian Edstrom de revés amb una jugada ràpida. Després que Porto remuntés el partit en el primer temps venia la reacció local amb dos gols den superioritat, el primer de #09 Nacho Granell i el segon de #07 Marc Gómez.  Només començar el segon període un gol aprofitant una bona jugada de Nacho granell, #92 Ignat Zemchenko posava el 2-4 en el marcador que donava esèrances d’aconseguir els 3 punts al Puigcerdà. Però el Porto retallava distàncies en dues ocasiona abans del segon descans. En el tercer període un Puigcerdà més inoperatiu queia contra un Porto que sabia golpejar quan tocava i guanyava el parcial 2-0, el darrer gol sense porter però en inferioritat.

foto Joan Reyes

Per tornar a veure el partit del diumenge:

Les dues derrotes pesen en la plantilla cerdanaque veu com s’esvaeixen les opcions d’entrar a playoff enguany.

MILENIO PANTHERS
0:4
( 0-1, 0-1, 0-2 )

El Puigcerdà no va donar opció a Milenio Panthers de Logroño i va recuperar la segona posició en la classificació, tot just per davant de Majadahonda que ha jugat un partit menys. Les jugadores del Puigcerdà van dominar el partit però no van acabar de trobar l’encert necessari de cara a porteriaper aconseguir un resultat més ampli. Tot i això un had trick de la capitana Paula Giménez Pereiro i un altre gol de Mercè Vilaró va ser suficient per emportar-se els punts en joc de la Rioja.

Van entrar una mica fredes les jugadores de la Cerdanya en el partit i la portera Carolina Moreno va haver de fer un parell de bones intervencions a l’inici. Un llançament de mitja distància que la portera local no va aturar completament va suposar el primer gol del partit a poc més d’un minut de començar. El gol va ser de #26 Paula Giménez Pereiro, el primer de la tarda.

El segon temps començava amb una passada horitzontal del conjunt local interceptada per #45 Mercè Vilaró a mitja pista que l’habilitava per marxar sola contra la porteria logronyesa i anotar el gol amb una gran definició. No hi haurien més gols a cap de les dues porteries en aquesta part.

El tercer gol arribava en el tram final de partit quan la capitana Giménez Pereiro aprofitava un rebuig central de la portera a llançament de Mercè Vilaró per fer arribar el puck novament al fons de la porteria. Faltant pocs instants per acabar un llançament sec llunyà de la Paula va suposar el definitiu 0-4 i el tercer gol per la capitana de l’equip groc.

EL Puigcerdà va fer els deures i tot sembla indicar que lluitarà per la segona plaça amb Majadahonda, que podria ser també el rival a semifinals.

Per veure el partit:

Txuri manté e liderat amb una victòria in extremis amb remuntada inclosa a la difícil pista d’Huarte. I Majadahonda segueix sumant victòries, aquest cop a Jaca.

Ara la competició s’aturarà més d’un mes i tornarà el 20 de gener amb una doble jornada a casa, pel Puigcerdà, contra Valdemoro.