El dia que vencerem

29 de febrer de l’any 2020. 00:18 h. Sona la botzina final del primer partit de semifinals entre el CG Puigcerdà i el Barça Hockey Gel. El conjunt ceretà surt victoriós de la pista en guanyar per 4 gols a 2. No ho sabíem, però aquell era l’últim dia que les grades s’omplirien de gom a gom; l’últim dia que l’afició cerdana es deixaria la veu animant el seu equip; l’últim dia que la gent baixava les escales tot comentant les millors jugades del partit. Quinze dies més tard, com tots sabem, es declarava l’estat d’alarma a tot l’estat espanyol i restàvem confinats als nostres domicilis durant uns dos mesos que es farien eterns. El CG Puigcerdà passava de celebrar el pas a la final de la lliga en l’últim sospir a veure com una pandèmia mundial impedia que lluitessin pel tan esperat títol de lliga. Tot i la llarga espera, els groc-i-negres aconseguien per fi disputar una final que acabarien guanyant contra el CHH Txuri Urdin. Des de llavors, l’hoquei gel a Puigcerdà ha viscut mut: només els crits de jugadors i tècnics, els patins en lliscar sobre el gel, el puck en impactar amb l’estic o el xiulet dels àrbitres han sigut capaços de trencar un silenci que, fa gairebé un any, era inimaginable.

M’abstindré de parlar del rendiment de l’equip en els partits sense públic i em limitaré a parlar com a aficionat. Un aficionat que, incondicionalment, els dissabtes a la nit es posava l’abric i es dirigia a la pista per gaudir, una nit més, d’un esport apassionant com és l’hoquei gel. Quan dic esport, no només em refereixo al que merament implica el joc a la pista, sinó també a un factor molt important, m’atreviria a dir que determinant: el públic. Entrar a la pista, veure els jugadors escalfar, escoltar la música de fons, saludar als coneguts, seure al seient i gaudir. Aquesta era la rutina, una rutina que ara es troba molt a faltar. Aficionats, aquesta pandèmia ens ha tret moltes coses i, en el pitjor dels casos, a persones estimades; però estic segur que el dia que puguem tornar a gaudir de l’hoquei gel en directe, el dia que la pista es torni a ensorrar cada cop que marquem un gol, el dia que tornem a sentir el caliu del públic… Aquell dia, haurem vençut.

 

Pau Bombardó Campillo


Premsa i comunicació CGP                                                                                        premsa@clubgelpuigcerda.com