El CG Puigcerdà perd el quart partit de la final de la lliga i hi haurà desempat la setmana que ve a Donostia

(foto Toni Blanco)

CG PUIGCERDA
5:9
( 2-2, 2-3, 1-4 )
CHH TXURI URDIN IHT

Quart partit amb una magnífica entrada de públic tot i l’horari poc habitual. Un equip local que podía guanyar el seu sisè títol de lliga a casa 11 anys després, per sorpresa de tots. Però el vigent campió les dues darreres temporadas i màxim favorit no volia ser convidat de pedra i va plantejar un partit a tot o res en el que va arribar més fresc al període definitiu i en el que va imposar la seva llei per forçar el cinquè i definitiu partit de desempat a la seva pista dissabte que ve.

Els dos equips tenien baixes del dia abans en les seves files i a més importants. Per part local Carlos Rivero tot i canviar-se no va jugar d’inici i suposava una baixa molt important en els esquemes de Barnola, l’entrenador local.

Un primer període en el que l’equip vigent campió va sortir decidit a forçar el cinquè partit de desempat a la seva pista. Es va avançar per dues ocasions i va generar molt més joc en un període que en tot el partit anterior. Decidits i ordenats només van encaixar gols en situació d’inferioritat. El CG Puigcerdà tot i les baixes en la línia de power play va aprofitar dues superioritats per marxar al primer descans 2 a 2.

El segon període va seguir l’equip visitant portant el pes del marcador i arribant amb molt perill a la porteria de Tsaredgoredsev. S’avançava per dos gol que el Puigcerdà neutralitzava mitjançant un gran gol d’slap de Marc Paul i una rematada de Ramon Morer aprofitant un rebuig. Però just després d’aconseguir empatar l’equip visitant tornava a avançar-se en el marcador deixant el 4 a 5 al final del període.

El tercer temps el Txuri Urdin aconseguiria rematar el partit amb un parcial demolidor d’1 a 4. Els primers 10 minuts del príode ja posava la diferència definitiva en el marcador i el Puigcerdà tot i disposar de molt minuts de superioritat ja no tenia ni la condició física ni la mentalitat per remuntar el partit.

Aixi que la lliga 2018-19 es decidirà en un cinquè partit el proper dissabte a Donosti. Un partit en el que l’equip puigcerdanès tindrà algunes baixes importants després dels dos durs partits d’aquest cap de setmana.