El CG Puigcerdà femení no pot amb el Jaca i queda fora de la Copa de la Reina

(foto Joan Reyes)

No va poder ser. Tot i lluitar fins al darrer alè del segon partit, les noies del CG Puigcerdà van perdre per un global de 3-4 (2-3 i 1-1). Partits molt ajustats ens els que primer es va imposar la solidesa aragonesa i poc a poc algunes individualitats del Puigcerdà van equilibrar els duels, però no van ser prou argument per capgirar la dinàmica de l’eliminatòria.

 

CG PUIGCERDA
2:3
( 0-0, 0-1, 2-2 )
CH JACA

El matx de dissabte començava amb un ritme de joc alt. Els dos equips sabien que seria una eliminatòria a cara o creu i no volien deixar escapar al rival en el marcador. En el primer període no va haver-hi cap gol, degut a la intensitat dels dos equips i la indecisió a l’hora de disparar a porteria. Les noies de Kulikov notaven les baixes i s’havien de reservar les forces per la resta de play-off. 

El segon temps va ser una continuació de la dinàmica inicial. Les jugadores no mostraven la seva millor faceta, però el marcador era el mateix, i això mantenia els dos equips amb opcions de victòria. El CH Jaca estava assetjant la porteria de Carolina Moreno sense èxit, fins que Victoria Serrano, aprofitant una gran jugada visitant, va trobar un forat a la seva porteria per avançar a les aragoneses. 

Tocava remar per treure els punts del primer partit, i el Puigcerdà, conscient de les seves possibilitats, ho va fer fins a l’últim moment. El tercer període, el més emocionant, va condicionar l’eliminatòria totalment. Després d’una jugada confusa davant la porteria de Barbosa, l’àrbitre va decretar la pena màxima. La jove de la pedrera, Indira Bosch, era l’encarregada de transformar el penal i igualar el partit (1-1).

Al cap d’uns 3 minuts, Jaca robava el puck en una situació que afavoria l’1×1 de les dues Moreno, Paula contra Carolina. Aquest cop la portera local no podia salvar al seu equip, que no va tardar a reaccionar. Durant el següent atac, una errada en el rebuig de la passada de Jessica Petit, l’agafava Tanit Pena per fer un bon tir i tornar a posar la igualada (2-2). Quan semblava que tot marxaria amb empat al segon partit, una gran combinació de Giménez, Serrano i Moreno trencava les prediccions inicials i donava el primer punt de l’eliminatòria per a les jacetanes.

 

CG PUIGCERDA
1:1
( 0-0, 1-1, 0-0 )
CH JACA

 

El segon partit doncs, s’iniciava amb un 0-1 virtual en el marcador. Si el Puigcerdà volia remuntar l’eliminatòria havia de guanyar el partit per més d’un gol. Els inicis de l’enfrontament eren calcats als de dia anterior. Domini posicional del Jaca i l’equip local defensant el més ordenat possible i recolsant-se a la seva gran portera, Carolina Moreno, que com de costum, tenia molta feina. Poc a poc, com el dia abans, les jugadores del Puigcerrdà anaven arribant a la porteria del Jaca, amb alguna contra  i aprofitant jugades de superioritat.

Arribant a l’equador del partit Indira Bosch recollia un rebuig i a porteria pràcticament buida aconseguia el primer gol del partit. El Puigcerdà igualava l’eliminatòria i podia somiar en remuntar-la si n’aconseguia un altre. Però en aquell moment Jaca jugaria els seus millors moments del partit. Amb una pressió alta i sense deixar sortir al Puigcerdà de zona les aragoneses aconseguien un gol de l’igualada que les tornava al camí de la classificació.  El gol de Cristina Ubieto arribava tres minuts i mig després del del Puigcerdà.

No es mouria més el marcador en el què quedava de partit però no seria perquè el Puigcerdà no ho intentés. Tot i que amb no massa forces les jugadores locals intentaven maximitzar els seus punts forts per intentar tornar a igualar el marcador, sense èxit. Faltant dos minuts fins i tot gaudien d’una superioritat i decidien treure a la portera per guanyar un efectiu més. Tot i tenir dos llançaments clars no aconseguien batre a la portera de Jaca i s’acabava la presència a la copa amb la botzina final.

El Puigcerdà femení va acabar doncs la temporada amb l’eliminació en els quarts de final de la copa de la reina. Una temporada de més a menys clarament però que ha servit per consolidar un equip que pot jugar a bon nivell tot i les dificultats evidents que té per aconseguir treballar en grup. Tot i l’eliminació en la copa, en uns partits contra Jaca, en el que sortien com a favorites, el balanç és positiu i s’ha aconseguit estar entre els millors equips de les competicions disputades.

 


Premsa i comunicació CGP                                                                                        premsa@clubgelpuigcerda.com