Actualitat i novetats de la nova temporada 2018-19

A punt de donar el tret de sortida a la nova temporada 2018-19 volem posar-nos al dia de les novetats d’enguany, així com fer un repàs a l’actualitat. És per això que ens trobem amb Javi Gómez, membre de l’actual junta directiva.

 

Premsa CGP : Salva Barnola torna a dirigir el projecte esportiu així com la coordinació recau en Marc Estanyol que és la novetat d’aquest any. Implicació de gent de casa: aquesta visió crea gran il·lusió. Explica’ns l’organigrama tècnic d’aquest any.

Bé, com dius, en Salva Barnola junt amb en Dani Hilario es faran càrrec del equips sènior i U20, com l’any passat. A falta de confirmació, segurament com a novetat d’enguany torni en Jordi Soler (moro) que tindrà els U17 a les seves mans, Antoni Estanyol junt amb David Salinas serán els entrenadors d’U14, novetat a U12 on Sergei, un rus afincat a Berga, se n’ocuparà, U10 Albert Casas junt a Salva Barnola i a escola Marc Estanyol junt una noia de patinatge que l’ajudarà. A més els fitxatges estrangers donaran suport a totes les categories. El porter tindrà la tasca de formar porters, evidentment.

Marc Estanyol, que ja l’any passat entrenava algunes categories, aquest any tindrà més resposabilitat ja que coordinarà des de la base fins U17 amb la intenció d’anar assumint tasques organitzatives en el club.

Marc Estanyol i Salva Barnola

Referent a la il·lusió, nosaltres creiem que aquest és el camí. Els ex-jugadors poden aportar moltíssim degut a la seva experiència. Gent de tota la vida de l’hoquei a Puigcerdà que ajuden al club a seguir endavant. Aquest és un model de treball en que hi creiem molt i això crea il·lusió, sense dubte.

Premsa CGP: tenim novetats en fitxatges a l’equip sènior. Explica’ns qui son així com quin paper tindran dintre de l’equip aquests reforços. Quines altes i baixes tenim respecte any anterior?

Molt bé, començarem per les baixes que ja sabíem de jugadors que l’any passat ens varen fer un gran favor donant-nos un cop de mà però que per diferents motius de feina, familía, lesions etc…aquest any no hi seran: Javi Cepeda i Dani Almendros així com Max Sahagún, Pierre Menier a l’ocupar una plaça d’estranger que aquest any ja estan cobertes, també el porter Beliansky és baixa després de tres temporades .

Respecte a les incorporacions tenim molt bones noticies: tres jugadors estrangers seran la principal novetat aquest any. Un porter letó de 24 anys que es diu Nils Grinfogels. Reinis Demiters, també letó que reforçarà la defensa. L’altre és el jove finès de 21 anys Kustaa Tuohimaa a la línea atacant.

Per a nosaltres i el cos tècnic creiem que ens feia molta falta aquests reforços, sobretot un defensa el qual volem que sigui un mirall per els seus companys de posició. En Reinis Demiters prové del Riga que juga a la lliga russa i sembla que serà aquest referent, ho anirem veient. El finès Kustaa prové del Jokerit de Helsinki i aportarà joventut i talent als davanters així com moltes ganes tal i com estem veient. El porter Nils Grinfogels cubrirà la baixa del Belo i aportarà tota la seva experiència en una posició clau en un equip d’hoquei gel. Aquests jugadors també ajudaran, com dèiem abans, en la formació de les categories inferiors.

També tindrem dues incorporacions més.  Com a porter suplent en Christian Westhoff, que vindrà d’Andorra i és força conegut per la plantilla. En defensa en Mateu vindrà de Barcelona. L’objectiu del cos tècnic és tenir més jugadors per evitar com anys anteriors la falta d’efectius. Encara no esta tancat el tema però és possible una incorporació nova d’un jugador nacional. Fins que no estigui lligat no estaria bé dir-ho.

Cal dir que els fitxatges estrangers s’han adaptat molt bé a l’equip de moment, hi ha molt bon rotllo i ells estan encants i nosaltres també. Eren les peces del puzzle que ens feien falta, això està fent pujar la motivació i la il·lusió a l’equip. Trobem que això ens ajudarà moltissím a créixer i continuar amb més força.

D’esquerra a dreta Salva Barnola, Kustaa Tuohimaa , Nils Grinfogels , Reinis Demiters , Javi Gómez i Marc Monés

Premsa CGP :  aquesta es la vostra tercera temporada davant del club, no ha estat gens fàcil fins ara pero deixem enrere el passat i fes-nos cinc cèntrims de com encareu aquesta nova temporada en el tema econòmic.

Bé el tema econòmic crec que es el més complicat de tots. Si que és veritat que els dos primers anys s’ha fet molta feina, hem de dir també que gràcies a la gran ajuda de l’Ajuntament de Puigcerdà com a principal col·laborador així com la feina feta entre tots que va relacionada amb la il·lusió i l’empenta per tirar això endevant.

Aquesta temporada més bé, però tampoc és per tirar coets. Anirà molt just tot. Hem de tindre els peus a terra i nosaltres creiem que ho podrem assumir tot bé que és lo important per atendre els compromisos que hem adquirit. A partir d’aquí ja veurem de cara a les properes temporades. Podrem assumir el funcionament i aconseguir els objectius, que eren la nostra fita.

He de remarcar la feina de tots, tant de l’ajuntament, la diputació, els nostres principals esponsors, col·laboradors etc… doncs crec que va tot lligat. Si creem il·lusió, si hi creiem, tot arribarà junt amb els resultats esportius. Actualment ja comencen a haver-hi petites diferències: abans costava molt parlar amb els espónsors i això ja s’està revertint. Realment sembla que la cosa pinta millor.

Premsa CGP : Mica a mica el CGP a passat de quasi extinguir-se a  renéixer, a generar il·lusió, a crear una nombrosa escola base, a contagiar un projecte nou. Com valores l’estat actual de tot això?

Ho valoro molt molt positivament. Realmet tots els implicats creiem molt en el projecte i s’està aconseguint. Nosaltres creiem que això pot engrescar molta gent i mica a mica es va veient. A l’escola base, a la gent que vol col·laborar, entrenadors, pares amb tot en conjunt. Mica a mica anem construint aquest projecte.

El primer any vam intentar reconduir la situació a possar en marxa el projecte. El segon any seguir treballant i aquest any pugem un esglaó més. Cada any de moment anem incrementant el nivell que es el que volem i esperem acabar la temporada molt bé. Aquesta es la intenció i l’any que bé seguir pujant els objectius.

Premsa CGP : Ja amb la situació amb millora i amb resultats esportius de supervivència fins ara, com encareu de cara objectius aquesta nova temporada?

Per explicar aquesta nova temporada he d’explicar com vam encarar les dues darreres. La primera temporada vàrem intentar reconstruir l’equip amb una economia molt baixa per no dir de subsistència i val a dir que molt bé doncs vàrem recuperar molts jugadors de casa i vam anar creant un model nou que tenia com objectiu classificar-se almenys per els Play Off. Val a dir que no es va aconseguir en sènior però mb U20 es va notar una millora, això si.

El segon any ja amb una base una mica més sòlida va anar millor però condicionats encara molt econòmicament. Teníem encara moltes mancançes. L’únic fitxatge era el porter Belo ja que no disposàvem d’una opció aquí en la seva posició, però seguíem pensant que amb la gent de casa, amb la gent jove era la millor opció. Jugadors que pujaven molt preparats, amb força. Juntament amb els que considerem de la casa com Oriol Boronat i en Pablo Muñoz es formava el nou model que volíem.

Aquest any ja amb tot més consolidat, amb més experiència d’aquest jovent que puja i arriscant una mica més econòmicament hem pogut aportar aquests nous fitxatges que ens consolidaran tota aquest grup que hem creat. Disposarem d’una plantilla de 24 jugadors que quan vàrem començar no teníem. Gent molt jove, preparada , amb jugadors de casa internacionals i que juntament amb els estrangers s’han conjuntat molt bé i podem aspirar a entrar als Play Off, que és el nostre objectiu. I a la copa del rei, que seria factible amb la plantilla gran que tenim, tot aprofitant el la qualitat i la feina dels darrers anys. La mitjana d’edat es situa al 21 anys.

També l’objectiu era disposar de plantilla suficient per evitar, com l’any passat, tenir autèntiques dificultats per anar amb un mínim de jugadors als partits. Tal i com dèiem 24 jugadors aquest any dona més garanties a l’entrenador per afrontar els desplaçaments.

Premsa CGP: Els darrers anys el CGP a aconseguit treure equips a quasi totes le categories, inclús doblant a escola. Aquest és el model esportiu creat per vosaltres de treball base, segueix aquesta tendència?

Doncs si, gràcies a déu cada cop tenim més nanos a la escola i a totes les categories base, desde U20 fins a la base. No ha sigut fàcil ja que sempre hi ha alguna categoria que hi falta algun nano, però hem de dir que ens hem mogut molt. Per exemple estan pujant a jugar nois d’altres contrades com Barcelona, Castellbisbal, Igualada o Rubí, ja que hem aconseguit molt bon rotllo amb equips d’hoquei línia com el Jujol o l’Igualada, inclús alguns d´ells faran simultàniament línia i gel.

També destacar que l’any passat teníem en la categoria U17 un porter que venia de Madrid, l’Iker Fernández que aquest any per motius personals ha deixat l’hoquei. Com que aquí ens mancava un porter d’aquesta edat vindrà a jugar un porter que és de Vitoria que al no tindre equip ha acceptat vindre encantat cap a la vila. Per a nosaltres era molt importat treure totes les categories ja que es la continuitat des de la base.

A  destacar que tenim moltes nenes també, pero que de moment tenim descartat un equip femení tot i que esperem que en el futur això sigui una possibilitat real a Puigcerdà. Encara que haguem de fer un acord amb un equip de línea, donat que tindre només noies d’aquí serà complicat, ho tenim pendent i quan tinguem més pressupost s’intentarà. És una llástima que no hi hagi ara mateix continuitat per les noies que poden jugar amb equips mitxes fins a U17, però pasada aquesta categoría no poden seguir al club.

A l’escola, U10, U12 tenim molts nois i noies que pujen des de baix amb molta força i això era el nostre objectiu ja que seran els que nodriran a l’equip sènior en el futur. A part ho estem promocionant molt anant als festivals, amb col.laboració amb Andorra , Font-Romeu, etc… era una de les peces claus del nostre projecte esportiu impulsar aquest model de promoció des de la base i n’estem molt contents.

l´esport base, un dels pilars del projecte esportiu del CGP

 

Amb això acabem, desitjar-vos molta sort i un plaer poguer compartir aquesta xerrada amb vosaltres.

 

 

Premsa CGP

premsa@clubgelpuigcerda.com