60 anys després la història continua…i per molt temps

Dissabte 10 de febrer una colla de jugadors de la vila van commemorar els inicis del club, fa justament seixanta anys. I ho van fer de la millor forma possible, practicant l’esport que tan estimen sobre la superfície gelada de l’estany de Puigcerdà, tal i com van fer els pioners d’aquest esport fa més de 6 dècades. Alguns fills i nets d’aquells primers jugadors van enfundar-se els patins amb els sentiment d’estar fent quelcom similar al que van experimentar els seus ancestres i amb l’emoció d’estar vivint un esdeveniment històric i difícil de repetir van gaudir de l’experiència efímera al màxim.

Una barreja de joves jugadors de l’equip sènior, tècnics i jugadors veterans, tots ex jugadors del club, van organitzar-se per intentar emular als pioners de l’activitat sobre gel a la vila i van quedar a la zona indicada a la hora pactada. L’horari també es va acordar entre els participants per escollir el moment idoni d’entrar al gel.

La passada setmana les baixes temperatures van deixar registres sota zero de rècord i a Puigcerdà el llac es va congelar més de lo habitual. Les condicions semblaven bones i feia falta posar fil a l’agulla amb determinació però prenent les mesures de seguretat oportunes.

Després de demanar permís a l’ajuntament i que aquest permetés l’activitat, un regidor es va traslladar in situ per assegurar-se que no es cometia cap irresponsabilitat. Una persona de l’organització sobre del gel degudament assegurada va fer vàries “cates” per ratificar que el gruix del mateix era suficient i la seva consistència permetien la pràctica de l’esport d’hivern, aguantant el pes de tots els participants. Es va delimitar una zona més ombrívola per habilitar una petita pista on els jugadors van fer un partit amistós tot seguit.

Degut a la repercussió a les xarxes socials de seguida molts curiosos i amants d’aquest esport es van congregar a la zona habilitada i els més valents van portar els patins per provar l’experiència. També molts curiosos van saltar al gel de l’estany sense cap control fora de la zona delimitada i alguns jugadors els van advertir del perill que corrien. Passades unes hores i degut a l’augment de la temperatura es va donar per acabada la commemoració i es va passar al conegut com a quart període de l’hoquei gel, consistent en prendre una cervesa amb els companys de joc tot comentant la jugada.

Tot i les crides a la prudència les autoritats competents amb bon criteri van decidir acordonar la zona per evitar accidents innecessaris a,b els curiosos que no paraven de saltar al gel sense prendre cap precaució

No es pot saber quan es podrà tornar a viure aquesta experiència però els jugadors que dissabte passat van tenir la sort de patinar sobre el gel de l’estany de Puigcerdà no ho oblidaran mentre visquin i ho recordaran, com aquell dia, amb els ulls negats d’emoció.

 

premsa i comunicació CGP :
www.clubgelpuigcerda.com

 premsa@clubgelpuigcerda.com

cropped-logo-pestaña-navegador-cgpuigcerda.png