Torna per quedar-se la Selecció Catalana d´hoquei gel amb un Euskadi – Catalunya a Donostia

Arriba amb força després de 7 anys sense celebrar-se, el partit de les Seleccions masculines Catalana i d’Euskadi d’hoquei gel. Ja en darreres ocasions, als anys 2008 i 2009, s’havia celebrat i la intenció de la Federació Catalana d´Esports d´Hivern (FCEH) es que torni a tindre continuïtat a partir d’aquest any. La seu d’aquest any serà a Donostia, la data el divendres dia 23 de desembre d’enguany,  a les 22,15 h  i a la pista de gel del Txuri Urdin. Per tant el proper any seria a Catalunya, ja que s’alternaria  cada any.

A destacar aquest any per primer cop la incorporació també de la Selecció Catalana femenina que s’estrenarà davant de la d’Euskadi aquest divendres 23, a les 19,30 h. Un équip femení format per jugadores procedents de l’hoquei línia de l’ASME de Barcelona  i que el primer any al gel varen aconseguir la lliga i la copa d’Espanya femenina. Serà sense dubte un bon al·licient per a elles debutar amb la seva selecció.

Resultats de la Selecció Catalana en els partits disputats
Resultats de la Selecció Catalana en els partits disputats més recents

La Selecció masculina estarà formada majoritàriament per jugadors del CG Puigcerdà i FC Barcelona , únics representants catalans a la  lliga estatal. Val a dir que la  Selecció Catalana com a tal va tindre el seu debut a la inaguració de la pista de gel coberta de Puigcerdà l´any  1983 davant el Lausanne Suís , no fou fins el 2003 una altra vegada a Puigcerdà i ara amb la Selecció de Bélgica recent ascenguda de grup i  amb bon encert ja que el resultat va ésser de 2 a 0.

Primer partit de la Selecció Catalana a Puigcerdà l´any 1983
Primer partit de la Selecció Catalana a Puigcerdà amb motiu de l ´inaguració de la pista coberta de gel  l´any 1983
Foto del primer partit de la Selecció Catalana el 2003 a la pista de Puigcerdà devant Bélgica foto: Eudald Picas
Foto del  partit de la Selecció Catalana el 2003 a la pista de Puigcerdà devant Bélgica foto: Eudald Picas

 

Salva Barnola , actual entrenador del CG Puigcerdà, ex-jugador del CGP i de las Selecció Catalana i Espanyola, s’estrenarà com a seleccionador català i comptarà amb gent jove que també  debutarà a la Selecció Catalana. Un d’ells Oriol Rubio del FCB com assistent, tanmateix per part del FC Barcelona estan convocats Marc Seoane, Arnau Miguel Ferrer, Niklas Puertolas, Iker Meyerson, Àlex Torres, Òscar Rubio, Manel Rubio, Ernest Muratet i Víctor Ros i el porter Jhoan Sebastián Varela de només 20 anys.

Per part del Club Gel Puigcerdà molts debutants com   Pol Duran, David Caballero, Pavel Ivanov,  León Tona, Nacho Granell, Marc Paul, Oriol Paul que comptaran amb el reforç de l’altre assistent, Oriol Boronat. Jorge Piñar,el capità Bastien Tona.

 També comptarà amb els ceretans  Pol Cerdà i Carlos Quevedo , amb amplia experiència als Estats Units i Europa que de segur seran un molt bon reforç.

Habitual a les seleccions espanyoles com a responsable de material, el puigcerdanenc Xavi Carnicero tindrà la mateixa tasca al quart partit de les Seleccions Catalanes.

Premsa i Comunicació CGP

cropped-logo-pestaña-navegador-cgpuigcerda.png