Subcampionat de lliga pel CG Puigcerdà que va perdre en l’alè final del partit definitiu

(afició i equip en acabat el partit. Foto afició CGP)

CHH TXURI URDIN IHT
3:2
( 0-0, 2-0, 1-2 )
CG PUIGCERDA

El Puigcerdà finalment no va poder completar la gesta de guanyar la lliga i va caure en el cinquè partit a casa del favorit i campió ja de les tres darreres edicions de la competició, Txuri Urdin de Donosti.

El partit no va ser el més vistós de la temporada. Els dos equips sabien el què s’hi jugaven: quedar campions de lliga. Un xoc intens i digne d’una eliminatòria molt igualada que es va resoldre al final amb un gol determinant.

El partit va començar amb els dos equips tamptejant el terreny, medint-se les forces i sense arriscar massa. El primer període va acabar amb 0 a 0 i poques ocasions en les dues porteries. Els dos porters van resoldre bé el perill que els dos equips van generar.

El segon període començava com el primer però poc a poc els equips s’anaven acostant més a les respectives porteries locals. Després d’algunes alternatives en el joc i quan més apretava el CG Puigcerdà, el CHH Txuri Urdin en un minut va marcar dos gols. I va seguir donant la iniciativa a un Puigcerdà que no trobava la forma de batre al porter Alcaine, novament un dels millors jugadors sobre el gel durant aquest decisiu enfrontament.

El tercer període va començar amb un gol obra de Pablo Muñoz que generava dubtes en l’equip visitant i posava en el partit als de Barnola. No va ser fins el darrer tram, faltant 5 minuts pel final. quan un tir a mitja alçada de Boronat va entrar a la porteria del Txuri. Però lluny d’arrugar-se els campions van assetjar la porteria rival i després d’un rebot llarg de Tsaredgorodtsev que no va sortir de la zona per poc, Jano Hernández va fer un tir des de la blava que no semblava massa potent però que va acabar dintre de la porteria ceretana. Molt tràfic davant del porter i la frustració per veure com amb ben poc l’equip rival s’emportava el tercer títol de lliga consecutiu, aquest cop davant de la seva afició. El Puigcerdà no va tenir temps de reacció i tot i treure el porter i atacar la porteria rival no va encertar a empatar el partit i la copa es va quedar a la capital de Gipuzkoa.

Una bona delegació d’aficionats ceretans es van desplaçar a Donosti per estar al costat de l’equip i tot la decepció per no guanyar el campionat van recolzar als jugadors i els van esperar en acabar per donar el seu suport incondicional.

L’equip sènior ha de descansar i recuperar-se de la batalla, que ha sigut llarga i dura. La temporada encara no ha acabat. Els propers 30 i 31 de març es disputarà a Jaca la final a 4 de la copa del rei que posarà fi a l’activitat dels nois de Barnola i d’Hilario.

Enhorabona al CHH Txuri Urdin pel títol de lliga, 16è del seu palmarès.