Inici de curs a l’hoquei gel ceretà amb la difícil visita a Donosti

El CG Puigcerdà encetarà la seva participació a la lliga española aquest proper dissabte 15 de setembre a la pista de l’actual campió de lliga i copa, CHH Txuri Urdin.

L’equip de la Cerdanya està molt il·lusionat amb aquesta nova temporada i compta amb una plantilla àmplia i jove. S’ha canviat el porter estranger de l’equip i s’han fet incorporacions forànies en defensa i en atac per millorar i compensar una plantilla amb molt potencial.

L’estrena serà davant d’un equip amb baixes sensibles en relació al que va guanyar la lliga però que manté la base de l’equip que porta dos anys guanyant la competició. Uns donostiarres que disposen del millor porter de la lliga i que tenen tres línies compensades i ben treballades per Tito Marcelino, un entrenador molt estimat a Puigcerdà pel seu pas pel club en diverses etapes com a jugador i entrenador.

De totes formes l’objectiu és plantar cara a casa del favorit i competir amb un equip que l’any passat a passar per sobre a tots els enfrontaments amb els de la Cerdanya

L’equip de Salvador Barnola ha fitxat al porter letó Nils Grinfogels, un porter ràpid de 24 anys amb experiència a la lliga letona. I també al defensa de la mateixa nacionalitat bàltica, Reinis Demiters de 27. Un defensa intimidador que segur que ajudarà molt a la línia més feble de l’equip les passades temporades. Amb ells ha arribat un jove finlandès de 21 anys, Kustaa Tuohimaa, procedent del prestigiós equip finès, Jokerit de Helsinki, que aportarà bon patinatge i actitud a més de gols. Tot i les baixes de veterans com Almendros o Cepeda, l’equip groc i negre disposarà de 4 línies de jugadors completes gràcies a la participació dels joves jugadors sub20. S’ha afegit un porter més a la plantilla, Cristian Westhoff i un defensa barcelooní que estava retirat, Mateu Tormo. A més encara falta una incorporació d’un altre jugador pendent de confirmació els propers dies. Amb tants efectius s’espera comptar sempre amb tres línies, sobretot en els desplaçamets que és on més es va fallar l’any passat.

Txuri Urdin ha vist com plegava el capità, el jacetà Pablo Puyuelo. El seu millor defensa nacional les darreres temporades, Jorge Vea, deixava l’equip també per empendre altres reptes. També un dels seus jugadors més determinants en atac, Patrik Fuentes, ha dcidit marxar al continent americà a buscar sort. I amb ells han marxat dos jugadors més, Sergio Vea i Txetxu Gavilanes. A més els dos estrangrs fitxats l’any anterior i que tan bon resultat van donar, Mrna i Lantos, també han canviat de club. Caldrà veure si el defensa letó i el davanter txec que han fitxat fan oblidar els seus predecessors, tot i que no serà senzill. Malgrat les baixes el Txuri Urdin és l’equip amb més pressupost de la competició i màxim favorit als títols aquest any.

Com cada any, l’entrenador Barnola ens fa una valoració del desplaçament:

L’equip júnior tot i perdre als jugadors que per edat estan en l’equip sènior, disposarà d’una base de jugadors sub17. Una colla de joves que no és massa numerós i que comptarà amb la incorporació de l’Egoitz, un porter vitorià que jugava a Huarte l’any anterior.

El Txuri Urdin sub20 serà un dels equips favorits a la categoria. Amb un dels millors porters de l’edat, en Lucas, i pràcticament la base de jugadors amb els que disposaven l’any anterior menys algun jugador que passarà a sènior.

Valoració d’en Salva Barnola per la categoria sub20:

Esperem que els dos equips tornin amb dues victòries cap a la Cerdanya

premsa i comunicació CGP :
www.clubgelpuigcerda.com

 premsa@clubgelpuigcerda.com

cropped-logo-pestaña-navegador-cgpuigcerda.png