Final masc 19-20 
12/09/2020, 22:00
Club Gel Puigcerdà
5 - 2
CHH Txuri Urdin
1st 2nd 3rd T
Club Gel Puigcerdà 5
CHH Txuri Urdin 2
Pista de Gel de Puigcerdà
CGP Sènior

Match Report

 

CG PUIGCERDA
5:2
( 1-0, 2-1, 2-1 )
CHH TXURI URDIN

El Club Gel Puigcerà va donar un primer pas, no sense dificultats, cap al títol de lliga 2019-20, sis mesos després de classificar-se per la final que es va haver de suspendre pel confinament. En el primer partit de la sèrie definitiva els de la Cerdanya van dominar un enfrontament davant d’un aforament reduït de public i un dispositiu especial per poder-se desenvolupar amb la màxima seguretat sanitària possible. L’actual campió, Txuri Urdin, tot i presentar-se amb algunes baixes i un equip molt rejovenit, va plantar cara en tot moment i no va entregar el partit fins a pocs minuts per acabar. L’equip de la Cerdanya va tenir opcions per rematar el partit però no va acabar d’estar encertat de cara a porteria i va haver d’esperar als darrers minuts per guanyar clarament el primer punt de l’eliminatòria. Tot i estar pensada la final a 5 partits originàriament, degut a l’excepcionalitat del moment, es va reformular a 3 i era molt important viatjar a la pista rival amb el primer punt a favor, com així serà.

L’exemplar dispositiu desplegat pel club va cumplir les exigències federatives i governamentals per poder celebrar un esdeveniment d’aquestes característiques amb un 30% de l’aforament de la pista. Control de temperatures, ús de mascaretes, distància de seguretat, circuit d’entrada i sortida i una gran col·laboració dels socis del club, que eren els que en major mesura ocupaven les poques localitats degudament separades per mantenir les distàncies.

L’enfrontament va tenir fases de domini pels dos equips i va estar marcat per les sancions i la gestió dels power play (superioritats). El primer gol de la nit arribava en una superioritat ceretana. Luís Giménez #25, que jugava contra el seu ex-equip, feia una escapada el minut 8 contra el porter i l’aconseguia batre amb molta qualitat. Tot i le numeroses ocasions que l’equip local va tenir, de forma sorprenent jugant amb un home menys, no va saber eixamplar el marcador i s’acabava el primer terç amb el mins 1 a 0 en el lluminós.

El Txuri Urdin va sortir en tromba en el segon període i a poc de començar va anotar el gol de l’empat, obre d’Imanol Lauen #8, un dels jugadors més incisius i omnipresents del partit. La reacció ceretana es va fer esperar gairebé fins a la meitat de partit i va arribar en una atac estàtic amb 5 contra 4 quan el puck va quedar davant de la porteria després d’un rebuig i Ramon Morer #17 el jugador més experimentat de l’equip i de la lliga, va batre al porter Serna, un dels jugadors més destacats de la nit. Poc després, una bona escapada de  Juraj Prokop #21 i Nacho Granell #9 en inferioritat, el davanter eslovac aconseguia perforar la porteria txuriurdin. Eren moments bons per l’equip de la Cerdanya que va animar molt a la grada, que gaudia amb el seu equip. Amb el resultat de 3 a 1 s’arribava al final del segon període.

El tercer terç començava amb domini de l’equip local, que veia com una i alra vegada topava amb un porter basc molt encertat. En un 4 contra 4 novament Lasuen quedava sol davant Tornqvist i el batia per baix. Menció especial al porter finlandès, un dels millors jugadors dels groc i negres. Bones aturades i transmetent molta seguretat a l’equip en tot moment. La grada i l’equip van quedar gelats amb el gol que acostava a només un gol als vigents campions, que no estaven disposats a entregar el partit fàcilment. Després d’uns minuts de suspens en el que la tensió es palpava en l’ambient, León Tona #69 feia un bon teva meva amb Morer per anotar el gol que tornava la tranquilitat als homes de Barnola i les grades ceretanes. A partir d’aquí el Puigcerdà va gestionar bé el partit i va anotar el definitiu 5 a 2 amb un tir de revés des de la pròpia zona quen el rival havia tret el porter (Empty net) per intentar empatar a la desesperada.

Sense les tradicionals salutacions entre els equips en el final del partit pel protocol sanitari el Puigcerdà s’emportava el primer punt de l’eliminatòria i ho celebrava al centre de la pista com és habitual.

Ara la final es traslladarà a Donostia on el dissabte 19 de setembre es jugarà el segon partit. Si fes falta un tercer duel es disputaria el diumenge 20, també a la capital de Gipúzcoa.

El CG Puigcerdà buscarà el que seria al seu sisè títol de lliga, 12 anys després del darrer. No ho tindrà fàcil en una pista donostiarra en la que l’actual campió es voldrà fer gran i forçar el tercer partit, en el què qualsevol cosa podria passar.

 

(Atelier fotogàfic, Marc i Joan Reyes)