CG PUIGCERDA
4:3
( 1-1, 2-2, 1-0 )
BARÇA HOCKEY GEL

Duel vibrant entre els dos conjunts catalans de la lliga espanyola d’hoquei gel que es va resoldre de forma ajustada per l’equip de la Cerdanya. Una millor efectivitat en les superioritats i una bona actitud van ser les claus perquè els locals sumessin la segona victòria consecutiva a casa.

Els jugadors groc i negres van sortir motivats i van acorralar a l’equip blaugrana, de blau la nit de dissabte. Els barcelonins arribaven al pirineu líders però amb dues baixes molt significatives, Ubieto i Edstrom. Un defensa de referència i l’atacant revelació de la temporada. El fins dissabte líder li va costar entrar en el partit i durant el primer període es va veure dominat pels jugadors ceretans que van posar a prova una i altra vegada a un David Ros, porter barceloní, que ho aturava pràcticament tot. Res va poder fer en una situació de superioritat local en el minut 8, quan Ramon Morer va rematar a porteria buida una jugada molt vistosa de combinació entre Nacho Granell i Juraj Prokop. Poc a poc els visitants van anar entrant en el partit i a falta de 5 minut per acabar el període Oriol Rubio va aprofitar un rebuig després d’un llançament del mateix davanter per igualar el partit i marxar el primer període 1 a 1.

El segon període es van invertir els papers. Tot i les superioritats (powerplay) dels locals que no van saber aporfitar, el FC Barcelona va anotar el gol que els posava per davant després d’un contraatac letal del mateix davanter barceloní, Rubio, que va trobar l’escaire dret del porter local Riku Tornqvist.  A falta de poc més de 6 minuts per acabar el període novament Ramon Morer aprofitava una superioritat per empatar el partit. En els dos darrers minuts els espectadors presenciaven com els dos equips s’intercanviaven cops en forma de gols, Primer el Puigcerdà anotava després d’un desviament de León Tona a tir de Pol Duran que s’enverinava i entrava de forma incontestable a la porteria blaugrana. 40 segons després era el FC Barcelona qui feia una jugada de tir amb desviament que el porter finlanès del CG Puigcerdà no poda aturar. Era el tercer gol d’Oriol Rubio.

El tercer temps va començar amb molt respecte per part dels dos oponents. Cap dels dos equips volia arriscar en excés coneixedor de que qui marqués gol primer tindria més possibilitats d’emportar-se el partit. Com així va ser. Només es va presenciar un gol en aquest període i va ser el de la victòria pels locas, aconseguit en un power play pel davanter eslovac Juraj Prokop. Un gol gairebé sense angle que entrava entre el casc i el travesser de la porteria barcelonina. Faltaven  poc més de 8 minuts i el FC Barcelona no va ser capaç d’aprofitar la superioritat que va tenir per poder forçar la pròrroga. Amb la botzina final hi va haver una petita trifulca que va comportar dues sancions de 5+20 pels visitants i una pels locals.

Pavel Ivanov, defensa de l’equip, ens va deixar la seva visió del partit:

Amb aquesta victòria el CG Puigcerdà va abandonar la darrera posició superant al CH Jaca que va perdre el seu partit davant del Txuri Urdin. Els aragonesos queden momentàniament darrers amb 8 punts, CG Puigcerdà amb 10. I per davant Majadahonda i FC Barcelona empatats a 13 punts i nou líder el CHH Txuri Urin amb 16.

La setmana que ve el Puigcerdà masculí es desplaçarà a Majadahonda per intentar igualar la classificació de cara a aconseguir una plaça per entrar a playoff. L’altre partit de la jornada hi haurà el liderat en joc, entre el FC Barcelona i el CHH Txuri Urdin.