CG PUIGCERDA
8:6
( 1-2, 4-2, 3-2 )
CHH TXUR URDIN

Els aficionats ceretans a l’hoquei gel van viure un partit dels que fan afició la nit de dissabte. L’equip local va remuntar per acabar imposant-se al líder de la competició, en la sorpresa majúscula de la jornada. Molta intensitat, alternatives i emoció fins al final en un duel que va tenir jugades increibles, joc en equip i errors per ambdós costats.

El partit començava amb domini posicional dels de la Cerdanya que topaven amb un magnífic porter visitant, Alcaine. Però el Txuri va adelantar-se amb un 0-2 després d’aprofitar un contratac primer i una rebot del porter finlandès Törnqvist, després en una jugada en superioritat. Semblava que el líder imposaria la seva llei la resta del partit però poc a poc els locals van aconseguir acostar-se amb perill a la porteria donostiarra. A pocs minuts per acabar el primer període, León Tona en superioritat, aconseguia batre al millor porter de la lliga.

El segon període va ser el més intens dels tres. Per començar els visitants van tornar a posar-se dos gols per davant però els locals mitjançant el seu golejador Nacho Granell van escurçar distàncies primer i van empatar el partit després, aprofitant una doble superioritat. En aquesta fase del partit els blancs i blaus van rebre moltes expulsions que els van penalitzar jugant molts minuts en inferioritat. Però en ple domini numèric local un contraatac en inferioritat va posar novament al líder davant en el marcador. Trenta segons després un slap de Pablo Muñoz de primeres tornava la igualada en el lluminós. Un minut després novament Granell rebia davant del porter i aconseguia el gol que posava per davant al Puigcerdà per primer cop en el partit. Els dos equips marxaven al segon descans amb aventatge per la mínima pels locals.

El tercer període era el definitiu i els dos equips van canviar la intensitat per l’emoció. Amb l’aparició del cansament hi va haver intercanvi de cops i molta emoció fins a la botzina final. El Txuri Urdin va igualar el marcador 5 a 5. Els jugadors del Puigcerdà no van trigar gens en tornar-se a adelantar amb un moviment sobre si mateix de Pablo Muñoz 15 segons després de rebre l’empat. El capità Bastien Tona, poc després, va posar dos gols de diferència i va donar aire extra al seu equip. El Txuri no va entregar en cap moment el partit. Va acostar-se novament en el marcador i va decidir jugar el darrer minut sense porter per aconseguir superioritat numèrica. Però una pèrdua en la zona atacant va suposar un tir que va entrar en la porteria donostiarra i va suposar el definitiu 8 a 6.

El davanter llivienc Oriol Paul, un dels més incisius en el partit, va fer la seva valoració:

La setmana que ve hi ha aturada per un stage de les seleccions espanyoles absolutes sènior i U20. La setmana següent el CG Puigcerdà descansarà, tornant a la competició novament al poliespotiu ceretà el propet 23 de novembre enfront de l’aspirant al títol, FC Barcelona.