El Puigcerdà masculí es deixa el liderat a Jaca i el femení es complica la segona posició al perdre a la prórroga

(foto atelier fotogràfic)

CH JACA
4:3
( 3-1, 1-1, 0-1 )
CG PUIGCERDA

Al CG Puigcerdà masculí l’inici del partit contra el CH Jaca no li va sortir com esperava. Un parcial de 3 a 1 en el primer període va ser determinant en la sort del partit de la tretzena jornada, que media al primer classificat fins aleshores, Puigcerdà, contra l’equip aragonès.

La falta d’intensitat junt amb la necessitat i les ganes posades per l’equip local van ser algunes de les claus per entendre com un equip que venia de perdre per 10-0 de Barcelona va ser capaç de batre als cerdans.

Tot i aconseguir igualar el gol inicial dels locals, gràcies a un gol de Juraj Prokop #21 en doble superioritat, els homes de Barnola no es van sentir còmodes en cap moment, en un primer període per oblidar. Dos gols, un d’ells de penal i un altre a pocs segons per acabar la part van deixar el marcador 3-1 en el primer descans. En el segon període la reacció va costar massa minuts a arribar. Després de rebre un quart gol en inferioritat, el domini dels cerdans es va anar imposant i van aconseguir anotar un gol mitjançant el capità Oriol Boronat #22 en superioritat. Els dos equips es van retirar en el segon descans amb un 4-2 que encara deixava opcions al Puigcerdà en el partit. Però en aquesta ocasió no hi va haver remuntada en la tercera part. La pastilla no va voler entrar i tot i el domini en els 20 minuts només es va aconseguir el tercer gràcies al jove Marc Gómez #10. Cap de  les superioritats i ocasions produides no es va aconseguir materialitzar en l’empatat del partit i es van escapar tres puts importants per la lluita per quedar en primera posició de la fase regular.

Fco Javier Gómez

Amb la derrota el Puigcerdà perd el liderat en benefici del Barça hockey gel, que no va fallar contra el Txuri a casa guanyant per 6 a 1.  Els groc i negrs no depenen d’ells per assolir la primera plaça i hauran d’intentar no perdre més punts si no volen veure com perilla la segona posició, que donaria encara aventatge de pista en les semifinals del playoff.

5 SHM 12 2 7 35 51 11

El cap de setmana que ve el Puigcerdà visitrà al Txuri Urdin. segons contra tercers en un enfrontament que ben bé es podria repetir en semifinals de playoff.

2:3
( 1-0, 0-1, 1-1,0-1)
QUIMERAS VALDEMORO

Partit que es va resoldre en l’OT després que un Puigcedà molt resolutiu aconseguís avançar-se en dues ocasions durant el partit. Dues inferioritats visitants transformades de forma magistral empataven el partit en dues ocasions. I en el 3 contra 3 de la prórroga Valdemoro aconseguia el gol de la victòria. El CG Puigcerdà va salvar un punt, per lo vist durant el temps regular.

Un primer període en el que el Puigcerdà entrava molt fred i Valdemoro, amb una pressió molt alta i efectiva, ofegava a un joc de les locals que no aconseguien entrar en el partit. Tot i això en el tram final del període una recuperació d’Ainhoa Merino li donava una passada de gol a Judit Pareja #64 que anotava de forma sorprenent el primer gol de la tarda.

La segona part començava amb una sanció al Valdemoro de 2 minuts per demorar el partit, després que la portera visitant trigués massa en entrar al gel. Però lluny d’aprofitar la superioritat l’equip groc i negre rebia un golàs després d’una contra molt ràpida de Quimeras. La resta de període Valdemoro seguia amb el seu pla tot i que Puigcerdà aconseguia dominar alguns trams de partit. El marcador no es mouria més durant aquesta part.

El tercer temps el cansament físic començava a manifestar-se en les jugadores locals que veien com les ocasions sovintejaven però no es movia el marcador. Un altre cop en el tram final una jugada embolicada acabava amb el puck dintre de la porteria de Valdemoro des`rés que Paula Giménez #26 anotés un gol no massa vistós però que val igual que la resta. Semblava que seria el gol definitiu perù un extraordinari gol d’unajugadora de Valdemoro regatejant a tota la defensa de Puigcerdà i marcant de revés forçava la prórroga.

En el temps afegit el 3 contra 3 semblava que li anava bé al Puigcedà que disposava d’una clara ocasió de gol. Però en la jugada posterior Valdemoro anotava el gol de la victòria i s’emportava el tercer punt en joc, després de repartir-se un cada equip amb l’empat al final del temps regular.

Amb la derrota en el temps extra el Puigcedà veu com a Txuri Urdin s’afegeix l’equip de  Valdemoro en la lluita per la segona posició. Més emoció per les posicions de la 2 a la 4 per entrar a playoff amb poques jornades per acabar la fase regular.