El Puigcerdà masculí entra als playoff per cinquena temporada consecutiva. El femení va quedar eliminat en semifinals.

El CG Puigcerdà va aconsguir la classificació pels playoff després d’un partit en el que el resultat és enganyós. La doble derrota a Jaca del femení deixà a l’equip sense la final anhelada, tot i plantar cara a un equip que disposa de la millor jugadora de la lliga. Els U15 van guanyar amb solvència el primer partit i van caure als penals en el segon, donant la sorpresa de la jornada.

CG PUIGCERDA
8:5
( 2-1, 2-3, 4-1 )
CHH TXURI URDIN

Una autèntica final la que jugaven els dos equips la nit de dissabte amb una pista mig plena d’espectadors. L’objectiu dels dos era classificar-se per les semifinals i qui guanyés els punts tenia tots els números per fer-ho. El Puigcerdà es va avançar repetides ocasions però el Txuri va fer un partit molt seriós que va ajudar-los a empatar i posar contra les cordes als locals. Però el Puigcerdà en el darrer període va posar una marxa més i va aconseguir un resultat final clar, però que no dona gaires pistes de com va anar el partit.

En el primer període ja es va veure que el Txuri tenia un pla concret per intentar sopendre al Puigcerdà. Amb una bona pressió a la sortida de puck dels de la Cerdanya, va dificultar la fluidesa del partit i va recuperar pucks per jugar molta estona en zona rival. Però el Puigcerdà quan pitjor ho estava passant va anotar un gol gràcies a una jugada personal de costa a costa d’Ivan Komarovskii #28 que va aprofitar el refús del porter al seu propi llançament per desfer l’empat. Pocs minuts després, al voltant de l’equador de la part, una superioritat molt ben trenada per l’equip especial va acabar amb un gol de Pol Costa #81. Els groc i negres semblava que marxarien al descans amb aquests doble superioritat però faltant menys de 20 segons els visitants van aconseguir el seu primer gol.

A l’inici de la segona part tornava a marcar l’equip basc i el partit quedava empatat uns minuts. Fins que Nacho Granell #09 marcava un bon gol de llançament en un moviment típic del golejador llivienc. Un minut més tard el Txuri tornava l’igualada al marcador. En ple intercanvi de cops i després d’una bona passada del capità del Puigcerdà, Marc Paul, el mateix Nacho Granell tornava a avançar al Puigcerdà amb una bona finta. Una vegada més quan semblava que l’equip local marxaria amb aventatge en el marcador al segon descans, jugant en superioritat i a falta de només 5 segons, rebia un gol que feia molt mal en la moral de l’afició.

El tercer període començava amb un gol molt bonic obra dels germans Paul. El gran, en Marc #04, donava una passada que deixava sol al petit, l’Oriol #06 que definia amb molta classe per tornar la victòria parcial al Puigcerdà. Després d’uns minuts de nervis i errades dels dos equips, amb el Puigcerdà jugant en inferioritat, novament els germans Paul entraven en acció i després d’un bon moviment de l’Oriol, en Marc recollia el rebot i anotava un gol que donava tranquilitat a l’equip i a la grada. Trenta segons després un gol d’Ignat Zemchenko #92 que entrava per l’escaire amb poc angle posava 3 gols de diferència que semblaven definitius.

Els tres punts serveixen perquè de forma matemàtica el Puigcerdà es classifiqui per cinquena temporada consecutiva per les semifinals de la lliga. El proper diumenge es jugarà a casa el darrer partit de la fase regular, intranscendent de cara a la classificació, davant del Kosner CH Huarte. El cap de setmana següent el Puigcerdà rebrà al CH Jaca en el marc de les semifinals de playoff. Una eliminatòria que donarà accés a la final a aquell equip que guanyi dos partits. El primer a Puigcerdà i la setmana següent a Jaca dissabte i si fes falta un tercer, diumenge.

En acabar el partit el golejador Nacho Granell, l’sniper de Llívia, explicava les claus del partit

( 1-1, 2-0, 2-1 )

Es va acabar el somni de classificar-se per la final del CG Puigcerdà. El duet de jugadores letones, mare i filla Miljone, van imposar la seva llei per portar a les aragoneses a la seva primera final.

El Puigcerdà va intentar-ho i va avançar-se en els dos partits. Però en les dues segones parts dels dos partits es van marcar les diferències. La gran actuació de la portera puigcerdanesa, Carolina moreno #36 no va ser suficient per plantar cara a un Jaca comandat per les seves foranes. Els gols del Puigcerdà en el primer partit els van obtenir Judit Pareja #64, Paula Giménez Pereiro #26 i Nàyade Rodríguez #23. En el segon Alejandra Vallejo #99 i Judit Pareja #64

Un bon paper del Puigcerdà en unes semifinals en les que havia perdut a la seva jugadora extrangera, la ucrainesa Diana Kovtun, i el Jaca s’havia reforçat amb una segona jugadora, la mare de la seva estrella Liiga Miljone. L’equip de la Cerdanya ha fet una lliga de menys a més, amb dificultats per entrenar per la falta de gel a principis de temporada. En línies generals una temporada per sobre de les expectatives generades.

El CG Puigcedà ha quedat eliminat per la lluita pel títol de lliga i ara jugarà els quarts de final de la copa en format de lligueta. Primer contra el CHH Txuri Urdin la propera setmana.

LA NEVERA PANDAS

Bons resultats dels U15 contra els equips de Majadahonda. En el primer partit del matí es va guanyat 7-0 i en el segon, contra el segon classificat de la classificació general es va resoldre el partit a la tanda de penals. 4-5 al final. Amb els punts obtinguts el Puigcerdà ha quedat tercer de la competició i passarà a la segona fase entre els 4 millor, jugant amb CH Jaca, intractable, La Nevera Pandas i Barça HG.