El Puigcerdà guanya al Barça i recupera el liderat

Gran victòria del sènior masculí a Barcelona. El femení va plantar cara al Txuri Urdin. Cara i creu pels U18 i els U20 en els seus compromisos.

BARÇA HOCKEY GEL
2:5
( 0-3, 0-0, 2-2 )
CG PUIGCERDA

Partit molt seriós d’un Puigcerdà que va fer un treball defensiu impecable per minimitzar el perill d’un equip blaugrana que a més no va tenir el dia. Una victòria que dona moral als puigcerdanesos per afrontar els següents compromisos. Bones sensacions i sobretot tres punts més per seguir a la part alta de la taula classificatòria.

Els cerdans van entrar molt concentrats al partit i amb poc més de 5 minuts va anotar dos gols seguits, el primer de #27 Sean McGovern i el segon del davanter basc #23 Ander Arraras, un minut després. Evitant transicions de defensa atac i ben plantats sobre el gel, els homes de Barnola i d’Hilario van estar concentrats i van aprofitar una inferioritat per sortir al contracop i anotar el tercer gol, obra de #09 Nacho Granell. El Barça jugava amb 4 línies de davanters mentre el Puigcerdà ho feia amb 3. La lluita tàctica estava servida.

Els de la Cerdanya dominaven àmpliament el marcador i treballaven molt bé defensivament. Ajudes, bloquejos i un gran porter #1 Julio Rapún, un partit més, eren claus per no encaixar gols en el segon període. Cap dels dos equips marcava en aquesta part i no era per falta d’ocasions, sobretot per part de l’equip local. El Barça ho intentava però no trobava el camí del gol i es començava a desesperar. Canvis tàctics en la gestió de les línies i jugadors ens els dos equips, intentant arribar amb bones condicions físiques en la darrera part.

El tercer període seguien els canvis i variants en els dos equips. El Barça intentava anotar el primer gol, que acostuma a ser el més difícil, i el Puigcerdà es defensava amb força ordre i criteri.  Aprofitant una contra en una inferioritat, en aquesta ocasió #27 Sean McGovern aconseguia el 0-4 a uns deu minuts d’acabar el temps regular. I encara el Puigcerdà es posaria 0-5 després d’un gol en superioritat obra del seu davante #10 Ignat Zemchenko. En els darrers minuts l’equip que anava per davant va donar un pas enrere i va oblidar-se una mica del treball que li havia permès dominar el marcador. Dos gols molt seguits del Barça deixaven el 2-5 definitiu en el lluminós.

Martí Monés, jove defensa, declarava el següent en acabar:

Amb la victòria a Barcelona el Puigcerdà encapçala de forma provisional ela classificació amb més partits jugats que molts dels altres equips.

8 MIL 20 1 19 3

El proper cap de setmana hi hauran duels molt interessants. Milenio Logronyo visitarà la Cerdanya. Majadahonda i Barça jugaran a la pista madrilenya. Txuri Urdin i Jaca a la basca. I Nordik Vikings a Huarte.

2:4
( 1-3, 1-0, 0-1 )
CHH TXURI URDIN

Arribava l’equip donostiarra del Txuri Urdin femení a Puigcerdà i en l’ambient encara es recordaven les golejades amb les que les basques havien arrencat la lliga. Mentre que el Puigcerdà generava dubtes per ser un equip no massa conjuntat i força irregular.

Però el Puigcerdà va defensar molt bé tot el partit i va minimitzar el potencial ofensiu d’un Txuri Urdin que va topar-se amb la portera #36 Carolina Moreno una i altra vegada i va haver de treure els seus millors recursos per acabar imposant-se en el marcador.

Foto de Yan Rieu (hockeyphoto.net)

El Txuri Urdin va dominar el partit en joc, ocasions i gols. Però no tan clarament com podria semblar en un principi. Després de rebre el primer gol txuriurdin #26 Paula Giménez Pereiro va aprofitar un rebot per empatar el partit. El Txuri va reaccionar i amb dos bons gols va marxar amb una diferència de dos al primer descans. La segona part novament #26 Paula Giménez Pereiro amb una jugada de transició ràpida i tret creuat va escurçar diferències i posava a les cerdanes només a un gol. El tercer període va seguir el domini visitant en joc posicional però el Puigcerdà en el tram final va posar en dificultats serioses a unes jugadores que ja no els quedava massa energia per contrarestar el joc local. Un gol a porteria buida quan el Puigcerdà estava arriscant sense portera va suposar el definitiu 2-4 i que les jugadores basques celebressin una victòria complicada i treballada.