El FC Barcelona guanya clarament al Puigcerdà en la final i és el nou campió de Copa

(foto Toni Blanco)

CG PUIGCERDA
1:5
( 0-3, 0-1, 1-1 )
BARÇA HOQUEI GEL

El FC Barcelona es va imposar en la final de la copa del rei 2018-19 a un Puigcerdà incapaç de generar perill en la zona blaugrana. L’equip ceretà ho va intentar amb cor però no va tenir el seu millor dia en un partit en el que hi havia un títol en joc. Per la seva banda els blaugrana van dominar pràcticament tot el partit i van generar molt perill, amb una pressió molt efectiva i sensació constant de domini de la situació, perdonant en vàries ocasions molt clares.

Passats uns primers minuts de tampteig el FC Barcelona va començar a dominar el joc poc a poc i va disposar de les primeres ocasions de gol. Creuat l’ecuador del primer període anotava el primer gol i fins acabar el primer període encara anotaria dos gols més. En el segon temps només aconseguia un gol més. Durant els dos primers períodes el CG Puigcerdà no va aconseguir ni una superioritat, una de les situacions en el joc que més rèdit li ha portat en els moments clau.

El tercer període començava amb un Puigcerdà més agressiu i que anotava amb una jugada marca de la casa aprofitant una superioritat. Passe precís de Boronat que Pablo Muñoz al segon pal rematava. Però l’alegria al Puigcerdà li va durar menys de mig minut i va quedar clar que la final viatjaria a la capital catalana. En aquest període el FC Barcelona va fer totes les sancions que no havia concedit en els dos períodes anteriors. I els darrers minuts van ser per oblidar amb multitud d’expulsions i d’incorreccions.

El Puigcerdà havia complert amb els pronòstics el dia anterior en la seva semifinal i s’havia imposat, no sense dificultats, al SAD Majadahonda. 3 a 1 amb un darrer gol sense porter rival, que a la deseserada buscava igualar el partit. Per la seva banda el FC Barcelona hoquei gel havia donat la primera sorpresa del cap de setmana eliminant al vigent campió de lliga, Txuri Urdin, i presentant la seva candidatura al títol del K.O.

Tot i la decepció per les dues finals perdudes les darreres setmanes cal adonar-se de la extraordinària temporada d’un grup en creixement que ha competit de tu a tu amb plantilles molt completes. la progressió en una temporada ha sigut meteòrica i només ha faltat el premi final, els títols. Caldrà agafar forces i afrontar la temporada que ve amb un punt més d’exigència per seguir cohesionant la societat cerdana i engrescant-la a tornar a posar de moda un esport que mai hauria d’haver caigut en l’oblit.