El Club Gel Puigcerdà a punt per la final que no es va poder jugar al març

(foto Comunicació CG Puigcerdà . D’esquera a dreta, drets: Juraj Prokop, Riku Tornqvist, Luís Giménez, Ander Arraras, Aron Sarmiento, asseguts: Salva Barnola i Jordi Gassió)

L’equip sènior masculí del CG Puigcerdà començarà a disputar el proper 12 de setembre a les 22:00h la final de la lliga nacional d’hoquei gel 2019-20, que no va poder jugar-se degut al confinament imposat a mitjans de març passat. El primer partit es disputarà a la capital ceretana i l’eliminatòria serà al millor de tres parits i no en cinc, com estava previst inicialment. Així que el primer xoc tindrà una importància cabdal en l’esdevenir de la final.

Després d’una bona preparació, l’equip està motivat per aconseguir guanyar un títol que s’ha resistit des de fa més d’una dècada. La plantilla serà la mateixa que es va classificar contra pronòstic per la final fa sis mesos, amb la incorporació de tres jugadors espanyols: l’hiapano-suís Aron Sarmiento, un defensa molt jove però que ja ha demostrat el seu lideratge a la pista; Ander Arraras, un davanter molt bon patinador i amb un gran esperit de sactifici procedent del Txuri Urdin; i finalment l’efectiu davanter Luís Giménez, un dels màxims anotadors de la competició les dues darreres temporades també procedent del rival directe Txuri Urdin.

El rival a la final, actual campió de lliga, Txuri Urdin ha reforçat les seves línies amb dos jugadors canadencs i un altre d’espanyol. És una incògnita el potencial real d’un equip que té una mentalitat guanyadora i que a banda dels dos jugadors que ha incorporat el Puigcerdà va perdre ja abans dels playoff el millor porter espanyol de tots els temps, Ander Alcaine. La qualitat d’alguns dels seus pesos pesats fa el Txuri Urdin un equip perillós, que per primer cop en les darreres temporades no sortirà com a favorit però que li sobren arguments per emportar-se el que seria el seu quart títol seguit de lliga.

L’aforament pel partit serà limitat a poc més de 300 localitats, mantenint la distància de seguretat i les normes que marquen les autoritats sanitàries. Es prepararà un dispositiu especial a tot el recinte amb circuits d’un sentit i en el que es respectaran les indicacions protcolitzades en tot moment. Les entrades es van posar a disposició dels socis el divendres i es van eshaurir en poques hores.

La presentació va comptar amb la presència del president del club i del primer entrenador sènior així com alguns dels jugadors de l’equip sènior.

Jordi Gassió explicava com es presenta la temporada excepcional que començarà amb la disputa de la final de l’any anterior:

 

L’entrenador Salva Barnola també va deixar les seves impressions abans del primer partit de la final:

 

El segon i tercer partit, si fes falta, es disputarà el cap de setmana següent a la pista donostiarra del Txuri Urdin. dissabte 19 i diumenge 20.

 

 

Premsa i comunicació CGP                                                                                        premsa@clubgelpuigcerda.com