El CG Puigcerdà és finalista de la Lliga després de derrotar clarament al CHH Txuri Urdin (5-3)

(foto Joan Reyes)

CG PUIGCERDÀ
5:3
( 1-1, 2-1, 2-1 )
CHH TXURI URDIN

El CG Puigcerdà ha vençut aquest dissabte a la tarda al CHH Txuri Urdin per 5 gols a 3 en un partit que els ha servit per assegurar el pas a la final de la lliga per la via ràpida. Els ceretans han superat al conjunt basc en dos enfrontaments, sense concedir-los cap derrota que ajustés les probabilitats de classificació pel Puigcerdà. Per tant, s’han proclamat finalistes per tercera vegada consecutiva en un partit on els groc-i-negres han dominat el ritme del joc sense deixar masses opcions al conjunt donostiarra i on les sancions no han estat les protagonistes.

El primer període començava amb una pressió intensa del Puigcerdà, que ha fet tota una declaració d’intencions des del primer minut de partit. Malgrat l’inici fulgurant dels catalans, Pablo Zaballa aconseguia posar el primer gol al marcador del Txuri Urdin en situació favorable de power play. Un one-timer ha introduït el puck a l’interior de la porteria de Tornqvist. Malgrat aquest gol inesperat pels locals, la igualada no ha tardat gaire en arribar, ja que, tot just un minut després, Oriol Boronat culminava amb gol una assistència de Ramon Morer que posava al marcador el resultat de 1-1 amb què acabaria el primer temps. A més, cal destacar que durant el primer període els àrbitres només han sancionat amb dos minuts a Boronat, l’únic a seure a la banqueta d’expulsats durant el transcurs dels primers vint minuts.

Els dos equips han sortit més relaxats en el segon període. Els homes de Barnola eren conscients que el Txuri necessitava el protagonisme del partit i els han deixat el control del puck durant els primers minuts. Prop de l’equador del partit, el jugador estrella dels visitants, Patrick Fuentes, ha posat l’1-2 en el marcador després d’una gran jugada individual. Un minut i mig després de que els donostiarres es posessin per davant, el Puigcerdà ha despertat ràpidament. Nacho Granell combinava amb el seu company de punts, Juraj Prokop, per deixar anar un tir que entraria amb facilitat a la porteria de Lucas Serna. El partit tornava a guanyar en intensitat en els últims minuts i, quan tothom pensava que l’igualada regnaria en el segon descans, la millor parella de la lliga ha tornat a aparèixer: assistència de Prokop cap a Granell, que ha connectat un altre tir d’slap per donar l’avantatge als de casa (3-2).

L’equip ha treballat amb molta intensitat durant tot el partit. En el tercer temps, el període més decisiu del partit, s’ha vist a un Txuri molt desgastat físicament. En canvi, els locals han estat molt còmodes damunt del gel creant vàries ocasions clares. Tant és així, que una gran jugada entre Duran i Paul ha acabat amb el més llest de tots, Ramon Morer, posant el puck dins la xarxa. El 4-2 ha fet esclatar el públic, que veia com cada cop tenia la final més a prop. Passaven els minuts i els visitants no creaven el més mínim perill. A 9 minuts del final, quan el Txuri estava bolcat en atac, un contracop ha servit perquè el Puigcerdà donés la certificació a aquesta classificació. Arraras s’ha imposat en velocitat per la banda i ha servit una gran passada a Pablo Muñoz, que no ha perdonat davant de Serna. Aquest gol ha estat el que ha fet baixar els braços als visitants, que tot i així han escurçat distàncies en el marcador mitjançant Zaballa (5-3).

Amb aquest resultat, el Puigcerdà accedeix a la final per tercera vegada consecutiva, aquesta vegada contra el Barça Hockey Gel, un equip que ha dominat la lliga regular i que ha demostrat sobradament tractar-se d’un dels conjunts més en forma de la competició. Tenint en compte aquestes circumstàncies, el cap de setmana que ve s’iniciarà una eliminatòria d’aquelles que més agraden als espectadors, on es preveu que la igualtat entre els dos equips es faci palesa al llarg dels diferents partits; l’espectacle està garantit.