El Club Gel Puigcerdà perd amb bona nota davant el seu històric rival, el CH Jaca qui decidí el partit a la pròrroga

Crèdit foto portada  toniblanco2017.es

Sènior CLUB GEL PUIGCERDÀ 3 CH JACA 4 ( 1-0, 1-1, 1-2,0-1 ) OT

Bon paper dels de casa tot i perdre a la pròrroga, demostrant bones maneres i plantant cara a un sobrevalorat CH Jaca. Val a dir que els de Puigcerdà no aconseguiren emportar-se uns 3 punts merescuts tot i demostrar un bon ritme de joc bona part dels 63 minuts que va durar l’enfrontament. Mica en mica l’equip va agafant un bon rodatge. Molt treball dels nois de Salva Barnola que comença a donar un caire competitiu a un equip amb molta gent de casa i una mitjana d’edat baixíssima.

bones sensacions amb la gent de casa

Caldria diferenciar dues parts al partit: una primera de joc fluid, atacant, segur, efectiu, dominant fins i tot, d’una segona mancats d’efectius i més descentrats. Al minut 3:03 de la segona part es complicà la bona feina feta i es trencà el ritme imposat per el CG Puigcerdà. El motiu: una baralla que envià a vestidors a Oriol Boronat, Roger Ramonet i Jorge Piñar per el CG Puigcerdà i a Marcos Sánchez, Louis Gagné i Daniel Díez, pels de l’alt Aragó. Els ceretans perderen a Oriol Boronat, una de les peces claus fins aleshores en la maquinària puigcerdanenca. Tornaven vells records de partits amb conflictes inacabables i amb una tensió innecessària i extraesportiva. Els dos porters es sumaven a l’espectacle amb un intent de baralla a l’estil més americà, sense arribar a res, que mai s’havia vist a la nostra pista.

Nota còmica dels porters al més pur estil americà, fins ara mai vist aquí. Crèdit foto Yann Rieu
Crèdit foto Toni Blanco

A partir d’aquesta incidència el CH Jaca es va créixer. Fins aleshores havia rebut un parcial d’1-0 obra d´Oriol Boronat assistit per Marc Paul al minut 6,36, resultat tal com dèiem d’un plantejament ofensiu important per els groc i negres. Ja a la segona part el Puigcerdà marcava el seu segon gol només començar, obra de Pablo Muñoz assistit per Nacho Granell. Només 30 segons més tard començava la monumental baralla amb totes les expulsions abans esmentades. Tot just mig minut passada la represa del joc i després d’una llarga parada per ordenar les expulsions, el CH Jaca marcava el seu primer gol obra de Javier Chain i així acabava la segona part, amb el marcador 2-1.

A pocs minuts de començar la 3 part Pablo Muñoz assistit per Leon K. Brown aconseguí el 3 a 1, però la pressió dels del Pirineu Aragonès més el desgast físic i mental provocà que Francis St- Louis acostés perillosament al seu equip amb el 3 a 2 al lluminós. A falta de cinc minuts per acabar Adrián Betrán empatava a 3 el partit i podia haver sentenciat el CH Jaca quan a 45 segons del final Beliansky aturava un penal. Ja a la pròrroga Pablo Pantoja decantava la balança cap els visitants anotant el gol de la victòria.

El porter Beliansky recent arribat aquesta setmana demostrava fermesa i efectivitat i un excel·lent estat de forma esdevenint decisiu moltes ocasions. Tanmateix una menció important a la tasca defensiva del reincorporat Dani Almendros, segurament un dels millors defenses que ha donat la pedrera del CGP i que no va poder participar per molèsties físiques a la tercera part.

Finalment Salva Barnola no va comptar amb Pierre Meynier, el jove talent de Font Romeu i sens dubte un reforç de qualitat encara amb problemes burocràtics amb el trànsfer a l’ésser francès. Possiblement el proper dissabte a la visita al FC Barcelona ja estarà actiu.

crèdit foto Yann Rieu Caap Image

En Salva  Barnola ens fa un resum del partit davant el CH Jaca, lamentant el resultat final després de tenir-los contra les cordes:

I el davanter Pablo Muñoz, autor de dos gols en el partit també ens valora el partit:

U2o CG PUIGCERDA 5 CH HUARTE 4   parcials (0-1, 2-1, 3-2)

El CG PUIGCERDA GUANYA UN PARTIT MOLT IGUALAT FINS AL FINAL

Els 3 punts en joc es queden a casa però han sigut molt lluitats fins al final. Els nois de Pamplona, amb una dinàmica de joc més treballada i amb millor bagatge en conjunt degut al treball com a equip de fa anys, no han aconseguit resoldre al seu favor el partit, no sense donar molta feina i vendre cara la derrota. En canvi els ceretans han estat marcats per tot un equip renovat, porter inclòs. Jugadors nous en la categoria pujant de U17, més els que ja han passat a sènior per edat:  Nacho Granell, Marc Paul, Leon KB Tona, Roger Ramunet i Arnau Respecte. Amb tots aquests canvis i falta d’entrenament en conjunt, que es nota a la pista, han resolt satisfactòriament el partit però patint força a l’última part: jugats 5 min guanyaven còmodament 5 a 2 i els d’Huarte han arribat als darrers minuts amb un ajustat 5 a 4, que ha sigut el resultat final.

Estrena destacada a casa del porter Iker Fernández, que es desplaça de Boadilla (Madrid) i que era la primera vegada que compartia minuts de joc amb l’equip sobre el gel de Puigcerdà. Ha demostrat una bona adaptació i efectivitat esdevenint una gran incorporació.

Per alguns alguns jugadors júnior no s’ha acabat la jornada de competició. Oriol Paul, Max Sahagún, Pavel Ivanov i Èric Espada també jugaran amb l’equip sènior.

U17 LA NEVERA 3 CG PUIGCERDA 0 parcials (0-0, 0-0, 3-0)

EL PARCIAL DE LA TERCERA PART VA SER DEFINITIU

L’equip sub17 va plantar cara durant dos períodes i tot i que no van ser capaços de transformar cap ocasió van mantenir una solidesa defensiva que només es va trencar en tres ocasions durant el tercer temps. Des del cos tècnic es valora positivament aquest primer test oficial i ar ja tenen una idea més clara del què cal treballar en les properes setmanes. L’entreador Dani Hilario ens fa una valoració d’aquesta primera jornada:

U14 LA NEVERA 22 CG PUIGCERDA 0 parcials (4-0, 5-0, 13-0)

UN PARTIT QUE DEMOSTRA QUE HI HA MOLT TREBALL PER FER

Un grup encara amb moltes coses per aprendre però que mica en mica anirà assimilant diferents aspectes del joc, segons va comentar el seu primer entrenador David Salinas. En el partit, la clau va ser la col·locació i entendre la missió de cada jugador dintre de l’equip. Els joves jugadors van entendre que no han d’anar tots d’arrere del puck i que cada un ha de fer la seva feina sense fixar-se massa en la feina del company. En general falten moltes hores de patinatge però ja s’ha donat un primer pas i s’ha fet pinya amb el llarg viatge a terres madrilenyes. Queda molt per treballar i millorar però l’actitud dels jugadors motiven moltíssim al cos tècnic per seguir treballant i ensenyant les moltes coses que els cal amb l’objectiu que gaudeixin d’aquest gran l’esport.