Breu qüestionari jugador: ORIOL BORONAT

NOM: ORIOL BORONAT
Edat: 28

1. Des de quan jugues a hoquei gel i qui et va introduir?
Doncs tot ve de família. La meva germana ha sigut patinadora des de ben petita i ha competit per Andorra internacionalment i jo, com el germà petit, sempre acompanyava als meus pares als seus entrenaments. Quan tenia 4 anyets, vaig començar a aprendre a patinar durant 1 any i als 5, un vell conegut, l’Ivan Codina, va convèncer tant la meva germana com els meus pares perquè comencés a l’hoquei i fins al dia d’avui.

2. Com viuen a la teva família l’hoquei gel?
Doncs podríem dir que el meu pare és el meu fan número 1. Han estat al meu costat sempre pel que fes falta, i a la vegada hi han posat molt d’interès perquè realment ho fes de debò, però mai sense perdre la diversió, que per això són els esports. Però he de confessar, que des que estem al Puigcerdà, el meu pare ha sigut un més de l’afició i ho viu moltíssim.

3. Quantes hores entrenes a la setmana, dins i fora de la pista?
No tantes com m’agradaria. Durant molts anys he tingut l’oportunitat d’entrenar quasi diàriament, però quan ja et fas gran i tens compromisos laborals, el temps qui hi pots invertir es redueix. Ara per ara, estic entrenant dos cops a la setmana al gel (Puigcerdà) i dos fora del gel (Andorra).

4. Tens alguna mania abans de començar un partit?
La puntualitat: necessito arribar amb temps, canviar-me amb temps i fer-ho tot al seu temps. Soc una mica obsessiu amb l’ordre, així que necessito que tot estigui quadrat per no estressar-me i estar concentrat.

5. Quin és el teu jugador d’hoquei gel favorit o referència personal?
Patrick Kane, sens dubte. Crec que té una qualitat impressionant, unes mans que fan meravelles al gel i si li afegim que no és un dels jugadors amb més físic de la lliga, doncs encara té més mèrit. És un jugador líder al seu equip i ho porta fent des de fa molts anys. I avui dia, segueix essent un jugador Top 10, amb puntuació a la lliga.

6. Què li diries a algú que no coneix l’hoquei gel per animar-lo anar a veure un partit?
Doncs que li doni una oportunitat, i que ho faci en viu. Ara per ara, amb la situació que vivim és complicat, però quan la normalitat torni a les nostres vides, els convido a venir a veure un partit a Puigcerdà, i a poder ser, de Play-Off, per veure el que realment és un ambient d’hoquei gel a una pista a rebentar. Un cop ho provin, voldran repetir.